Janis Sferopulos (©Starsport)
Janis Sferopulos (©Starsport)

Sferopulos: Nismo hteli da rizikujemo sa Nejpirom, mnogo se priča o Topiću

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 21:31

"Kada sam došao bio je uveliko na pozajmici u Megi i veoma dobro igra", dodao je trener Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde su zadržali čelnu poziciju na tabeli ABA lige, ali daleko teže nego što se očekivalo. Prolili su dosta znoja kako bi izašli na kraj sa ekipom Mege i na kraju slavili 88:98.

Crveno-beli su tako sa učinkom 10-1 usamljeni na vrhu regionalnog takmičenja, a trener Janis Sferopulos je istakao da je trijumf u Hali sportova Ranko Žeravica bio veoma značajan za njegov tim.

Izabrane vesti

"Čestitam igračima na pobedi. Važna pobeda za nas. Znamo da je Mega talentovana, da su mladi i puni entuzijazma i ako niste spremni na čvrstu utakmicu, možete lako da izgubite. Zato je važna pobeda za nas i mislim da smo igrali veći deo utakmice osim početka i jednog dela drugog poluvremenan kako želimo da igramo. Na kraju smo pokazali karakter, odigrali dobru odbranu u poslednjoj četvrtini i postigli 30 poena. Nije bilo lako, jer smo imali duplo kolo Evrolige, zato je ova pobeda još važnija", rekao je Sferopulos.

Zvezda je nastupila bez Šabaza Nejpira. Američki plejmejker se povredio protiv Valensije prošle sedmice, preskočio je susret sa Baskonijom u Evroligi, a iako je istrčao na parket Hale sportova u opremi, presedeo je čitav meč na klupi.

"Muči ga spazam, nismo hteli da rizikujemo da se pogorša. Nije bio na 100 odsto."

Na kraju je grčki stručnjak prokomentarisao i partiju mladog Nikole Topića koji za Megu igra kao pozajmljen igrač Crvene zvezde.

"Mnogo se priča o njemu, talentovan je igrač, kada sam došao bio je uveliko na pozajmici u Megi i veoma dobro igra", zaključio je Sferopulos.

Trener Mege Marko Barać je istakao da je utakmica mogla da ode i u drugom smeru.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Mislim da je utakmica mogla da ode i na drugu stranu i smatram da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi na kraju slavili. Otvaranje meča je bilo na način na koji smo želeli, posebno napadački. Uspeli smo da iz dubine u pik-end rolu postignemo dosta lakih poena. Ipak, Zvezda ima iskusan tim, umeli su da odreaguju u nastavku, promenili su način odbrane, i nama je trebalo malo vremena da se adaptiramo. Zadovoljan sam igrom u drugom poluvremenu, dali smo 30 peona u trećoj četvrtini, imali smo vođstvo kada se lomilo, ali nismo realizovali nekoliko šuteva i kontri. Oni su ubacili neke teške šuteve i pobedili. Ne mogu da budem nezadovoljan, ali u pojedinim situacijama bili smo neodlučni, a nekoliko izgubljenih lopti je odlučilo. Ponavljam, ne mogu da budem nezadovoljan igrom i borbenošću koju smo pokazali a publika neka oceni koliko utakmica bila lepa", istakao je Barać.


tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosŠabaz NejpirNikola TopićKK Mega

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara