""
""

Simanić odličan, Srbija zgazila Letonce za kraj turnira u Istanbulu

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.07.17. | 19:16

Selekcija koju sa klupe predvodi Vladimir Đokić slavila sa 88:61

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije u velikom stilu je završila učešće na turniru Turgut Atakol u Istanbulu. Ekipa Vladimira Đokića pregazila je Letoniju sa 88:61 u (22:15, 28:5, 20:22, 16:19) poslednjem kolu.

Izabrane vesti

Da li će ovaj trijumf biti dovoljan za prvo mesto na čuvenom turniru, biće poznato posle utakmice Turska – Litvanija. Ukoliko slavi domaća selekcija pobednički trofej pripašće srpskim košarkašima.

Letonija je večeras pružala ozbiljan otpor samo prvih nekoliko minuta susreta.

Selekcija Letonije je na samom početku pogodila tri trojke iz pet pokušaja i bila u blagom vođstvu, ali su srpski reprezentativci brzo našli rešenje i nametnuli željeni ritam. Već posle prve četvrtine su imali solidnu prednost (22:15), a serijom 15:0 na početku druge deonice, za 37:15, već tada su rešili sve dileme oko pobednika ovog susreta.

Nisu smanjivali ritam naši igrači u nastavku susreta, pogađali su iz gotovo svih pozicija, igrali snažno u odbrani tako da su na poluvremenu imali čak 30 poena prednosti – 50:20.

Bila je ovo peta utakmica u pet dana i zato nije čudno što je selektor Đokić odmarao nosioce igre u drugom poluvremenu.

Boriša Simanić je sa 15 poena bio najefikasniji u srpskoj ekipi, dva manje ubacio je Miloš Glišić, dok je Nikola Tanasković na to dodao još 12 poena.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Boriša SimanićLetonijamlada košarkaška reprezentacija SrbijeNikola TanaskovićSrbijaTurskaVladimir Đokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara