Skariolo stiže u Torino?

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.05.18. | 17:52

Iskusni italijanski stručnjak mogao bi posle četiri godine da se vrati i klupskoj košarci

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo mogao bi od leta preuzme italijanskog prvoligaša Fijat iz Torina, preneo je lokalni Tutosport.

Vlasnici kluba sa severa Italije, porodica Forni, upisala je njegovo ime kao prvo na spisku potencijalnih trenera. Pored Skariola, na ovom spisku još se nalaze Mauricio Buskalja, Pino Sakripanti i Maks Meneti.

Izabrane vesti

Skariolo je poslednje klupski angažman imao u sezoni 2013/14 kada je predvodio Baskoniju, a posle toga se skoncentrisao samo na rad u španskoj reprezentaciji sa kojom je potom 2015. godine osvojio titulu prvaka Evrope. To mu je bilo treće evropsko zlato sa Crvenom furijom u karijeri.

Italijanski stručnjak je već dva puta u karijeri paralelno radio kao selektor i vodio klubove. To je bilo 2009. i 2010. godine dok je vodio moskovski Himki, odnosni 2011. i 2012. kada je bio trener milanskog Armanija.

Ipak, sada je situacija drugačija nego u pomenutim periodima jer je FIBA uvela famozne “prozore” za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Ekipa Fijata ove sezone igrala je Evrokupu u kojem je ispala u Last 16 fazi takmičenja. U italijanskom šampionatu torinski klub ostao je bez plasmana u plej-of, iako u sastavu ima i bivšeg NBA asa Sašu Vujačića.

Foto: Action images


tagovi

Serđo SkarioloKK Torino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara