Skariolovi hvalospevi za Srbiju: Orlovi skoro pa na nivou SAD-a!

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.19. | 10:11

"Znam dobro sve igrače te reprezentacije i koliko mogu da čujem svi žele da budu prisutni u Kini", ističe selektor reprezentacije Španije

Žreb za Svetsko prvenstvo je obavljen, a sud o njemu su do sada dali mnogi. I dalje se ne zna sa sigurnošću kako će izgledati ekipe na ovoj smotri košarke, ali selektor Serđo Skariolo već sada zna od koga preti najveća opasnost. Naravno, jasno je da je SAD najveći favorit za titulu, ali Skariolo odmah iza vidi Srbiju.

Što je negde i logično s obzirom na to da se radi o reprezentaciji koja je vicešampion na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evropskom prvenstvu.
"Stavljam Srbiju samo korak iza Sjedinjenih Američkih Država. To činim zato što znam dobro ovog protivnika i njegove igrače, a koliko mogu da čujem svi oni žele da budu prisutni u Kini. Rekao bih da je ovaj tim skoro na nivou SAD-a. Ne na istom, ali skoro da je tako", kaže Skariolo za TV Cuatro iz Toronta.

Izabrane vesti

Ako sve bude išlo po prognozama, Španija će se susresti s Orlovima u drugoj fazi. Upravo je o tome pričao selektor Furije...
"Druga faza će biti vrlo komplikovana. Igraćemo protiv jednog od kandidata za titulu (Srbija). Moramo da budemo spremni. Italija je dobar tim. Filipini i Angola su tu. Za mene, Srbija je najjača nacija iza SAD-a. Igraćemo ponovo protiv te reprezentacije, tako da u tom momentu moramo da budemo na vrhuncu forme".

Španci će pre susreta sa Srbijom morati da se izbore s Portorikom, Iranom i Tunisom.
"To je grupa koja ne deluje previše komplikovano, ali nijedan od tih timova nije lako pobediti", istakao je Skariolo.

O Mundobasketu je svoje viđenje izneo i Horhe Garbahosa.
"Posle grupne faze ćemo se susresti sa kvalitetnim protivnicima kao što su Italija ili Srbija, s tim što je Srbija jedan od kandidata za titulu prvaka sveta", kaže Garbahosa.

Mundobasket u Kini se igra od 31. avgusta, a Srbija će u grupi igrati sa Italijom, Filipinima i Angolom.

Foto: Star Sport


tagovi

Serđo SkarioloMundobasket 2019mundobasket2019Svetsko prvenstvo 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara