Edo Murić (©MN Press)
Edo Murić (©MN Press)

Slovenija bez Murića na Mundobasketu, pokidao prednji ukršteni ligament

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.06.23. | 22:34

Najteža sportska povreda pokosila igrača Cedevite Olimpije

Osvojili su košarkaši Cedevite Olimpije šampionsku titulu u Sloveniji, ali su ostali bez Eda Murića na duži vremenski period. Stigla je potvrda iz Slovenije, Murić je pokidao prednji ukršteni ligament desnog kolena zbog čega sigurno propušta Mundobasket, a izvesno i dobar deo naredne sezone.

Sve se dogodilo na minut do kraja prvog poluvremena meča sa Heliosom kad mu je koleno “propalo“ i po njegovoj reakciji bilo je jasno da situacija nije dobra.

Izabrane vesti

Posle obavljenih lekarskih pregleda utvrđeno je da je stradao ligament i da ga čeka minimum šest meseci oporavka.

“Situacija je daleko od dobre, koleno mi se izvrnulo. Jako je težak izazov ispred mene, ali se ne plašim, to je sve deo života. Uradiću sve da se na teren vratim jači nego pre povrede. Ostaću pozitivan uprkos svemu. Ne razmišljam o budućnosti, sada mi je jedina želja da se oporavim od povrede. Počeću sa rehabilitacijom čim to bude moguće. Jako je teško razmišljati o svemu jer se sezona upravo završila“, rekao je Murić.

Pre povrede krilni košarkaš odigrao je 12 minuta i za to vreme imao četiri poena uz dve asistencije.

Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a Slovenija igra grupnu fazu u Japanu kao deo Grupe F sa Gruzijom, Venecuelom i Zelenortskim ostrvima.  


tagovi

Edo MurićCedevita Olimpijakošarkaška reprezentacija SlovenijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara