Slukas 27, Gudurić 20, Fener siguran

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.19. | 12:59

Odlična rola srpskog reprezentativca, solidan i Nikola Kalinić

Dva meseca su prošla otkako je Fenerbahče poslednji put istpreo uzastopne poraze, zato je morao da se opere pred svojim navijačima. To je i učinio aktuelni prvak Turske pošto je na svom terenu preslišao Bahdžešehir rezultatom 90:73.

Fenerbahče je danas živeo od poena dvojice igrača – Kostasa Slukasa i Marka Gudurića. Više od pola koševa Fenera ubacio je bekovski tandem (47) i dominantnim rolama bar nakratko obezbedili povratak na vrh tabele turskog šampionata. Grčki as je ipak bio prva figura utakmice sa 27 poena (9/14 iz igre), te pet asistencija, ali ga je u stopu pratio srpsrki reprezentativac sa 20 poena (8/15 iz igre, 3/9 za tri), uz četiri skoka i jedno završno dodavanje za 26 minuta na parketu. Solidnu rolu imao je i Nikola Kalinić sa 10 poena (4/7 iz igre) tokom 28 minuta u igri. Điđi Datome i Erik Grin dobili su voljno za ovu utakmicu, dok su Žofri Lovernj i Tajler Enis još povređeni...

Izabrane vesti

Mada rezultat govori jedno, činjenice kažu da je Fenerbahče otpor gostiju slomio tek u poslednjem delu utakmice, kada je furioznom napadačkom igrom stigao do 29 poena, a dozvolio svega 12 poena, što je i napravilo konačnu razliku. Fener je serijom 22:2 u tom intervalu zapravo rešio sporna pitanja. Kod gostiju najbolji je bio Kvino Kolom sa 17 poena i sedam asistencija, dok je Markus Sloter imao 13 poena, sedam uhvaćenih lopti i tri asistencije.

Foto: MN Press


tagovi

Fenerbahče BekoMarko GudurićKostas Slukas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara