Spas sezone za Fener

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.06.18. | 13:42

Počinje finale turskog košarkaškog prvenstva

Uzbudljivo je bilo proteklih dana u prostorijama Fenerbahčea. Posle 20 godina, sa mesta predsednika smenjen je Aziz Jildirim, na čiju fotelju će sesti Ali Jildirim Kodž, koji spada u red najbogatijih turskih državljana. Njegovo bogatstvo je prošle godine procenjeno na 700.000.000 evra. Prvi zadatak Jildirima Kodža biće da pronađe generalnog sponzora, pošto je jedna od najmoćnijih kompanija na svetu - Doguš grupa - zbog finansijskih problema odlučila da raskine trogodišnji sporazum težak 45.000.000 evra.

Sa novim predsednikom, ali starim ambicijama, Fener danas počinje finalni pohod na odbranu titule. Na tom putu stoji sve ozbiljniji Tofaš, koji se posle sjajnih devedesetih iz senke vratio na velika vrata, izbacivši Eskišehir u četvrtfinalu, a onda i Efes u polufinalu. Ekipa Željka Obradovića takođe je relativno lako stigla do finala i nešto odmornija ulazi u ovu seriju, pošto je bez poraza okončala dosadašnji tok plej-ofa, za razliku od Tofaša koji je izgubio jedan meč od Efesa.

Izabrane vesti

Da je mogao da bira, Fener ne bi bolje izabrao. Tačnije, želeo bi da izbegne istanbulske rivale (Efes, Bešiktaš, Darušafaka) u finalu. Iz te perspektive, Tofaš jeste idealan protivnik, ne i za potcenjivanje, što je pokazao igrački, finansijski i organizaciono daleko kvalitetnijem Efesu.

Fener i Tofaš odigrali su dva meča ove sezone i oba su pripala Obradovićevim pulenima, baš kao i većina prethodnih. Ne treba zaboraviti da u novijoj istoriji, popularni Kanarinci u svojoj Ulker Areni nikada nisu poraženi od Tofaša. Otkako su 2010. godine ponovo uspostavili rivalstvo, Fener i Efes odmerili su snage 10 puta u najvećem gradu u Turskoj i samo je u prvom bilo uzbuđenja (88:86). Sve ostale Fener je dobio između osam i 21 razlike.

Posle još jedne sezone u kojoj nije osvojio kup, i izgubljenog finala Evrolige, odbrana titule smatraće se kao spas sezone. Na svojim plećima bi to surovo mogli da osete košarkaši Banvita.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:00 7215 TR1PF Fenerbahce - Tofas h 1 (-11.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

KOŠARKA - TURSKA 1 (FINALE)

Utorak
20.00: (1,15) Fenerbahče (20,0) Tofaš (6,00)

* Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

KK FenerbahčeKK Tofašsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara