SPEKTAKL! Lebronovih 51, Smitova neviđena glupost, Grinovi niski udarci i provokacije - Ratnici vode! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.06.18. | 08:30

Ono što je Džej Ar Smit napravio nateraće mnoge da se zapitaju - s kakvim igračima deli svlačionicu Lebron Džejms?! Stef - Durantula - Klej nosili Golden Stejt

Sećate li se osuda koje je Lebron Džejms pretrpeo nakon pete utakmice finala Istočne konferencije, kada je jedva stajao na nogama od iscrpljenosti i nije imao dovoljno snage da vodi Klivlend do pobede? Setiće se oni koji su čitali izveštaj te utakmice na našim stranicama, da za Lebronovu iscrpljenost treba gledati ka ostatku tima, ne ka jednom od najboljih košarkaša svih vremena. E, posle onoga što je Džej Ar Smit napravio u prvom meču velikog finala, mnogi će se verovatno zapitati - s kakvim to igračima deli svlačionicu Lebron Džejms?!

Krenimo redom...

Izabrane vesti

Veliko finale počelo je u spektakularnom stilu! Golden Stejt je ostvario prvi trijumf i to tek posle dodatnih pet minuta igre i to rezultatom 124:114 (29:30, 27:26, 28:22, 23:29, 17:7), u utakmici koja nikog nije ostavila ravnodušnim! Bilo je tu apsolutno svega - drame, ogromne energije, tenzije, udara adrenalina, sjajnih poteza, a Lebron Džejms je opet pomerio granice košarke! Kralj je postavio novi rekord karijere u plej-ofu pošto je ubacio čak 51 poen (19/32 iz igre), uz po osam skokova i asistencija, čime je postao tek prvi košarkaš još od Majkl Džordana iz davne 1993. godine kome je tako nešto pošlo za rukom u velikom finalu NBA lige! Lebron je tek šesti as sa 50+ poena u jednoj od utakmica za titulu uz Eldžina Bejlora, Rika Berija, Džerija Vesta i Boba Petita, ali i jedini koji je posle takve role doživeo poraz! A za to najviše treba da „zahvali“ izgubljenom Džej Ar Smitu.

Kakvu je glupost napravio Klivlendov šuter! Neviđenu, nesvakidašnju! Ko zna da li bismo sada pisali o Klivlendovom porazu da je Smit samo malo uključio mozak u završnih pet sekundi utakmice. Istina, sve je počelo od Džordža Hila i njegove prilike da se proslavi! Ali, umesto da je pogodio dva slobodna bacanja i tako doveo Kavse u vođstvo, on je iskoristio samo prvo, nakon čega u prvi plan iskače Smit. Hvata ofanzivni skok u izglednoj poziciji da verovatno reši utakmicu, a on umesto toga kreće da beži od koša s loptom, misleći da su Kavsi na pragu trijumfa?! Toliko je iznervirao sve oko sebe, da je čak i smirenog Lebrona naterao da mu se lice užari od besa. Ali, i pored toga uspeo je Lebron da zadrži prisebnost, da Smita ne pošalje tamo negde, znate i vi već gde... Da kompletna situacija bude još luđa - Džej Ar Smit se posle utakmice kleo da je znao koji je rezultat...

Profesionalac koji dobija platu od 13.000.000 dolara i koji pravi ovakvu glupost, nema trunku koncentracije i nije svestan situacije... Zaista, s kim to Lebron deli svlačionicu?

A, kada se sve to izdešavalo, Klivlendov balon nadanja se raspršio u sitne komadiće. Bio je to momenat koji je naterao zasluženog pobednika ovog trilera da pređe u turbo mod i rasturi Kavse za prvi trijumf u seriji. 

Golden Stejt je uspeo da istrpi Lebronovu briljantnost i učinio da Orakl Arena ipak na kraju bude zadovoljna. Stef Kari bio je taj koji je materijalizovao Smitovu glupost po kojoj će verovatno biti upamćen do kraja karijere. Kari je ubacio 29 poena, a odlično su ga ispratili Kevin Durant s 26 koševa i Klej Tompson s 24 poena, uprkos tome što je nakratko morao da napusti teren i klupu zbog povrede posle kontakta sa Smitom već u prvoj četvrtini.

U finišu narednog perioda u prvom planu bili su Lebron i Drejmond Grin, koji je imao poseban pik na Klivlendovu superzvezdu. Bio je to jedan od standardnih Lebronovih prodora ka košu, kada je naleteo na Grina, koji mu je gurnuo prste u oko, a onda kada su arbitri prekinuli igru najbolji defanzivac Golden Stejta je počeo da psuje rivala, zbog čega je zaradio tehničku grešku.

Kako se kasnije na snimku videlo, Lebronovo oko bilo je potpuno krvavo...

To nije bilo sve, pošto je Drejmond Grin kasnije provocirao Lebrona na razne načine...

Ali, to je bio samo početak. Lebron se kasnije zakačio sa Karijem i Durantom, potom se u priču umešao i Tristan Tompson koji je u finišu morao na hlađenje zbog drugog namernog prekršaja.

Potpuno ludilo od utakmice. A tek je počelo...

NBA - FINALE

Golden Stejt - Klivlend 124:114 (107:107)
/Kari 29 - Džejms 51/

Foto: Action Imagess


tagovi

Lebron DžejmsDžej Ar SmitDrejmond GrinStef KariKevin DurantKlivlend KavalirsGolden Stejt Voriors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara