Ćus Mateo (©Starsport)
Ćus Mateo (©Starsport)

Sprema se novi ugovor za trenera godine: Real veruje Mateu

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.05.24. | 11:51

Kraljevski klub već započeo razgovore sa iskusnim trenerom

Španski stručnjak Ćus Mateo i Real pregovaraju oko novog ugovora. Prvom treneru tima iz Madrida postojeći ugovor ističe na kraju sezone, a čini se da će saradnja će biti produžena.

Kako prenosi Marka, sportski sektor na čelu sa Huanom Karlosom Sančezom je već započeo pregovore sa iskusnim strategom kako bi osigurali njegov ostanak u Madridu.

Izabrane vesti

Ćus Mateo je pre nekoliko dana izabran za trenera sezone u Evroligi nakon što je njegov tim imao najbolju godinu u istoriji elitnog takmičenja sa novim foramtom takičenja. U 34 odigrane utakmice Kraljevski klub je imao 27 pobeda i sedam poraza. Dok su u plej-ofu savladali ekipu Baskonije sa ubedljivih 3-0 u seriji.

Iskusni Španac je na klupu Real Madrida došao 2022. godine, nakon što je kao asistent zamenio legendu Kraljevskog kluba – Pabla Lasa. Sa madridskim timom je kao prvi trener uzeo dva Superkupa Španije (2022,2023), jedan Kup Kralja (2024), takođe, osvajač je prošlogodišnje Evrolige, gde su madriđani u neizvesnom finalu savladali ekipu Olimpijakosa 79:78.

Ta evropska titula mu je verovatno i obezbedila ostanak na klupi Reala, međutim, čini se da sada uprava aktuelnog šampiona Evrope neće čekati da se ponovi prošlogodišnje izdanje iz Kaunasa. Već će poverenje iskusnom treneru biti ukazano bez obzira na ishod fajnal-fora u Berlinu.

Polufinale Evrolige Real ove sezone igra upravo protiv prošlogodišnjeg rivala iz finala, grčkog Olimpijakosa. Meč je na programu 24.maja.


 



tagovi

KK Real MadridČus Mateo

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara