""
""

Srbija bez trofeja u Manhajmu, Nemačka opet spustila rampu

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.04.16. | 23:12

Srpsku ekipu ponovo je po košgeterskom učinku predvodio tandem Simanić - Glišić. Košarkaš Zvezde meč je završio sa 22 poena i osam skokova, dok je igrač Partizana dao 16 poena

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u finalu turnira Albert Švajcer u Manhajmu od Nemačka sa 70:65 (16:16, 16:16, 23:16, 15:17).

Izabrane vesti

Ovo je selekciji koju trenira Milan Gurović bio drugi poraz na turniru, a i prvi je doživela od Nemačke i to u takmičenju po grupama.

Prvo poluvreme proteklo je u potpuno izjednačenoj igri, što potvrđuje i rezultat. Igralo se dosta čvrsto na obe strane.

U trećoj četvrtini Nemci su zaigrali bolje, pogodili nekoliko bitnih šuteva i u 30. minutu poveli sa velikih plus osam (53:45), što se na kraju pokazalo kao kapitalno.

Srbija je pokušala napad početkom poslednje donice, ali je Mušidi bio nerešiva enigma, pa je podigao domaći tim na ogromnih 65:53.

Međutim, Simanić i Radović su trojkama primakli Srbiju na samo koš manjka 70 sekundi pre kraja (65:67), ali je Mušidi poentirao uz dodatno slobodno bacanje i doneo trijumf i pehar Nemcima.

Srpsku ekipu ponovo je po košgeterskom učinku predvodio tandem Simanić - Glišić. Košarkaš Zvezde meč je završio sa 22 poena i osam skokova, dok je igrač Partizana dao 16 poena.

Kostja Mušidi je sa 25 poena i 11 skokova bio najzaslužniji za trijumf reprezentacije Nemačke.

U meču za treće mesto, Italija je savladala Francusku sa 81:56.

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Turnir Albert ŠvajcerSrbijaNemackaMiloš GlišićMilan GurovićBoriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara