""
""

KRAJ: Srbija - Brazil 73:81

Vreme čitanja: 8min | sre. 03.09.14. | 19:45

Budite uz MOZZART Sport i pratite sva dešavanja iz Granade

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ŠPANIJE)

Izabrane vesti

19:56 - Neobičan meč u kojem smo na kraju platili danak očajnoj igri u prvom poluvremenu. Orlovi su potrošili ogromnu energiju kako bi nadoknadili veliki minus iz prvih 20 minuta. Uspeli su u tome i čak početkom poslednjeg perioda stekli lepu prednost - 67:60. Usledio je totalni raspad sistema, sedam i po minuta bez koša i Brazilci su uspeli da zabeleže pobedu koja im verovatno donosi drugo mesto u A grupi. Realnost za Srbiju je pozicija četiri, osim ukoliko ne bude velikih iznenađenja u preostala četiri meča A grupe. Budimo realni, pobeda nad Španijom u poslednjem kolu deluje u domenu naučne-fanstastike. 

19:54 - Marselinjo Uertas stavlja tačku na utakmicu i overava pobedu Brazila - 81:73. 

19:52 - Trojka Teodosića je vratila nadu, ali je neverovatni Markinjos uzvratio istom merom. Teo je ponovo pokušao da pogodi za tri poena, ali nije bio uspešan. Prednost Brazila je maltene nedostižna - 79:71. 

19:49 - Varežao je promašio za tri poena, Stefan Marković stigao do lopte, ali je potom bio neoprezan. Izgubio ju je na nekoliko metara od našeg koša, pa je rival iskoristio poklon. Brazil vodi 74:68, Aleksandar Đorđević je zvao tajm-aut, ali biće nam jako teško u samom finišu. 

19:47 - Dva promašaja Raduljice sa penala, Bogdanović neuspešan za tri poena, nastavlja se veliki pad Orlova. Samo tri poena za sedam i po minuta igre. Tijago Spliter je posle pik-en-rola sa Markinjosom poentirao i Brazil vodi 72:68 na dva i po minuta pre kraja. 

19:44 - Četiri minuta je do kraja. Serija grešaka na obe strane, Brazilci vode 70:67, posed je naš. 

19:41 - Smušen napad Orlova, poeni Tijaga Splitera posle očiglednih koraka i lična greška u napadu Miroslava Raduljice! Brazilci su u seriji 10:0, imaju napad i što pre moramo da se probudimo. 

19:39 - Nova trojka Markinjosa, dobra odbrana Varežaa protiv Krstića, kontra Brazila i ponovo smo u  zaostatku. Brazil vodi 68:67 posle serine 8:0.

19:37 - Troka Vijeire posle promašaja Bjelice vraća Brazilce u život i Aleksandar Đorđević reaguje tajm-autom. Vodimo 67:63, rival igra presing na našoj polovini. 

19:34 - Posle trojke Marka Simonovića i dve dobre odbrane prednost Orlova je već opipljiva - 67:60. Brazilci deluju uzdrmano, sledećih nekoliko minuta je ključno.

19.30 - Idemo, još deset minuta!!! Rezultat je 64:60 za Srbiju!

19.24 - Trojka za trojkom! Prvo je Barbosa pogodio, a odmah je uzvratio Teodosić! Još 46.5 sekundi pre kraja četvrtine.

19.22 - VODIMO!!! Srbija 57 - Brazil 55... Bjelica je pogodio dva bacanja! I opet smo odbranili napad!!! Sa tribina se ori:
"Srbija, Srbija!!!"

19.19 - Sve bolje od boljeg - sada je Nene promašio dva bacanja! A zatim vrlo brzo zaradio i četvrtu ličnu!

19.18 - Raduljica pogađa dva bacanja i posle dugo, dugo vremena rezultat je izjednačen! Tri minuta i 15 sekundi do odlaska na pauzu.

19.17 - BOMBAAAAAAA!!! Prvo je Bogdanović pogodio trojku, a potom smo odbranili još jedan napad! Navijači su u ekstazi!!!

19.15 - Brazil je u kanalu, Srbija hvata gotovo potpuni priključak! Bogdanovićeva odlična "navlakuša" i asistencija za Markovića - 54:50!

Leandro Barbosa

19.13 - Tako je, odbranili smo još jedan napad... Inače, ostali smo bez Birčevića, koji je dobio petu ličnu grešku...

19.11 - Minijatura Stefana Markovića (ukradena lopta, dvojka, trojka i asistencija) podigla je igru Srbije, a Miloš Teodosić postiže dugu dvojku za novo umanjenje minusa - 54:48.

19.09 - IDEMO!!! Trojka broj četiri za naš tim, postigao je Stefan Marković! Rezultat je 52:44.

19.07 - Da li će zona 2-3 uroditi plodom? Za sada ide ka tome da hoće, ponovo smo odbranili napad.

19.05 - Evo je i nova trojka Birčevića! Rezultat je sada 50:37.

19.04 - Igrači Srbije četvrtinu počinju sa dva ubačena bacanja Bogdanovića. Najava bolje igre?

19.02 - Počinje drugi deo igre... Nadamo se da će biti mnogo bolje.

POLUVREME!!!

Neverovatnim šutem iz okreta, u poslednjoj sekundi prvog dela Barbosa je doneo svom timu novih 16 poena prednosti - 48:32! Neverovatno, ali istinito, naš tim je šutirao svega 46 odsto sa linije penala (6/13)!!! Uz to, 10/23 za dva i 2/9 za tri... S druge strane, ekipa Rubena Manjana pored sedam trojki ubacila je i 12 šuteva iz 19 pokušaja za dva i tri bacanja od pet. Ima li nade za naš tima?!

18.45 - Srpski igrači uspeli su da se odbrane u nekoliko navrata, ali nisu mogli na pravi način da realizuju višak lopti. Zato je brzo stigla kazna - Markinjos za tri. Brazil sada ima 7/12 šut van linije 6.75.

18.39 - Bjelica je pogodio dva vezana bacanja! Za njim Krstić i Bogdanović po jedno, sada je 43:29.

18.37 - Rafalna paljba Brazilaca se nastavlja! Prvo je Garsija ubacio svoju drugu trojku na meču, a potom je Đovanoni dodao so na ranu... Rezultat je 43:25, dva minuta i 40 sekundi pre odlaska na veliki odmor.

18.33 - Taman što sam hteo da napišem da se rezultat već neko vreme ne menja, Tejlor me je ućutkao. Uz to, Orlovi su ispustili još jedan napad, pa Brazil vodi sa 37:23...

18.30 - Našem timu fali više odlučnosti u napadu, i malo koncentracije u odbrani. Košarkaši Brazila "grizu" kao terijeri i ne obaziru se ni na šta. Vrlo je nezgodno igrati protiv takvog tima...

18.27 - Nova trojka za Brazil - Leandro Barbosa... Rezultat je 31:19, posle nešto više od dva minuta igre...

18.23 - Brazil otvara drugu deonicu kao i samu utakmicu - trojkom! Ovog puta strelac je bio Garsija. Na drugoj strani uzvratio je Raduljica.

18.20 - KRAJ PRVE ČETVRTINE!!!

Velika je šteta što su naši momci dopustili rivalu da se raspuca od samog starta, a još veća što ne koriste greške rivala. Da su uspeli to da učine, svakako bi zaostatak bio manji. Ovako, Brazil vodi sa 23:16, uz po šest poena Barbose i Markinjosa, pet je dodao Ne​ne, a četiri Spliter. Kod Orlova Birčević ima pet poena, koliko i Teodosić.

18.18 - To se zove klasa! Prelepa finta Miloša Teodosića, kojom je izbacio pola tima Brazila i lagano položio na koš.

18.16 - Pored Nenea se ne može, očigledno... Čovek je poput zida i predstavlja nepremostivu prepreku. U istom napadu udario je "bananu" Bogdanoviću, pa Krstiću...

18.13 - Prvu trojku za naš tim postiže Teodosić. Rezultat je 9:16. A odmah posle odbranjenog napada Birčević je ostao sam na šutu za tri i pogodio!!! Rezultat je 12:16, a Ruben Manjano je odmah uzeo tajm-aut.

18.11 - Orlovi, nažalost idu iz greške u grešku. Sada nisu iskoristili napad, a potom je i Birčević napravio nepotreban faul...

18.09 - I upravo je Krle prekinuo seriju rivala od 11:0. Ali, Brazilci nastavljaju da šutiraju fantastično..

18.08 - Na parketu je i Nenad Krstić, prvi put još od finiša prvog meča, sa Egiptom, kada je odigrao sedam minuta.

18.06 - Već od starta ne izgleda dobro. Naši su ušli u seriju promašaja, a Brazil je to iskoristio i serijom 9:0 poveo sa 12:4 već posle tri i po minuta igre. Markinjos je sa dve trojke najbolji strelac trenutno. Biće ovo vrlo napet meč... Saša Đorđević je zatražio tajm-aut.

18.04 - Sudije ponovo počinju da nas zakidaju! Barbosa je, na oči arbitra, držao Bogdanovića za ruku ispod samog koša i vukao ga, ali nije želeo da dosudi faul. Ipak, Štimac je završio akciju.

18.02 - Stefan Marković je bio realizator prve akcije, posle lepo izgrađene akcije. Ali, uzvratio je Markinjos trojkom iz desnog kornera.

18.01 - PA, DA KRENEMO!!!

Prva petorka Srbije, Marković, Bogdanović, Bjelica, Štimac, Raduljica.

Prva petorka Brazila: Uertas, Barbosa, Markinjos, Varežao, Spliter

Detalj sa zagrevanja

---------------------------------------------

17.59 - Jedno "istureno" odeljenje navijača Srbije, koje se nalazi u drugom delu dvorane, imalo je problema sa obezbeđenjem zbog zastava. Naime, organizatori im nisu dali da okače svoja obeležja na ogradu, ali onda je došao neki baja, koji je očigledno nadređeni svima, koji je lepo razbucao kompletno obezbeđenje i dopustio našim ljudima da se ponose zastavom koju nose....

17.54 - Kao i svaki put do sada, Marselinjo Uertas je dobio najveći aplauz, dok su ostali igrači Brazila pozdravljeni uz zvižduke. Naši momci, naravno, dobili su ovacije.

17.52 - Svojih pet minuta slave dobio je i Muta Nikolić, kojem su navijači poručili:
"Javi se Muto!"

Međutim, nije ispoštovao...

17.50 - Evo i moje pretpostavke kako će izgledati prva petorka Srbije: Marković, Bogdanović, Kalinić, Bjelica, Raduljica. Da li biste vi nešto menjali?

17.48 - Evo i tribine sa srpskim navijačima.

Navijači Srbije

17.47 - Sa dela tribina gde je smešten dobar deo naših navijača čuje se;
"Đorđević Saša, jedan je Đorđević Saša..."

Biće to svakako dobar podrstrek za mladog stratega pred najveći meč u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

17.44 - Ja se izvinjavam, imali smo malih tehničkih problema. Dakle, Srbija je FIBA rang listi 11. reprezentacija sveta, a Brazil je na broju 10.

17.33 - Muta Nikolić prilazi centrima našeg tima i daje im poslednje savete pred početak meča. Najviše se zadržao kod Krleta, a to izgleda i definitivno znači da će kapiten igrati danas. Čekamo samo potvrdu sa terena.

17.31 - Ovog trenutka zvanično su na parket istračali sastavi oba tima. Dok su Orlovi dobili aplauz od cele hale, Brazilci su počašćeni zvižducima. Izgleda da je jasno ko će danas imati veću podršku...

17.29 - Fotka naših momaka koji se spremaju za trojkaški obračun...

Kalinić i Bogdanović, s druge strane Simonović i Bjelica

17.24 - Interesantno, na parketu sada samo ostali Bogdanović, Kalinić, Simonović i Bjelica. I sva četvorica konstantno šutiraju za tri poena. Da li će se danas naša igra oslanjati na šut? Šta nam je to pripremio Sale Đorđević, videćemo...

17.20 - Kakva su vaša očekivanja pred današnji duel? Verujete li u pobedu našeg tima?

17.17 - Evo pogledajte i fotografiju iz centra grada, gde smo naišli na nekoliko srpskih navijača. Imali su samo jednu poruku za naše košarkaše - Hoćemo srce na teren!!! 

Navijači Srbije

17.15 - Igrači dva tima istrčali su na parket tek sada i nemaju mnogo vremena za podešavanje nišanskih sprava. Za 45 minuta kreće možda i odlučujuća utakmica za Orlove, po pitanju pozicije s koje će nastaviti dalje takmičenje.

17.13 - Sastavi dva tima su:

SRBIJA: Teodosić, Simonović, Jović, Bogdanović, Bjelica, Marković, Kalinić, Birčević, Krstić, Raduljica, Katić, Štimac.

BRAZIL: Mačado, Neto, Hetšajmer, Tejlor, Garsija, Uertas, Barbosa, Varežao, Đonavoni, Ilario, Vijera, Spliter.

17.09 - Apsolutno je neverovatno koliko je vruće u Granadi. Iako sam ovde već nekoliko dana i dalje ne mogu da se naviknem na to koliko je vruće ovde, s obzirom na to da sam u Španiju otišao i kišovitog Beograda.

17.05 - Dobar dan poštovani čitaoci MOZZART Sporta, dobro došli u direktan prenos utakmice koju će odigrati reprezentacije Srbije i Brazila. Sa vama će, kao i tokom celog turnira, biti specijalni izveštač MOZZART Sporta i vaš domaćin Nikola Stojković, koji će se maksimalno potruditi da vam dočara dešavanja iz dvorane Munisipal u Granadi.

(FOTO: MOZZART Sport, FIBA.com)


tagovi

košarkaška reprezentacija Brazilakošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara