Srbija (ponovo) u finalu 3x3 Svetskog šampionata!

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.06.18. | 11:15

Uzbudljiv obračun sa Poljacima rešio Majstorović dvojkom za trijumf od 21:19. Meč za odbranu zlata od 15 časova

Malo je nedostajalo da naši basketaši budu zaustavljeni u polufinalu FIBA Svetskog šampionata 3na3 u Manili od veoma nezgodnih protivnika iz Poljske. Na svu sreću, Srbija je slavila zahvaljujući pogođenom šutu za pobedu Dušana Majstorovića.

Vodili su Poljaci od samog početka, pre svega zahvaljujući dalekometnim projektilima. Kada je pet minuta pre kraja vođstvo dostiglo13:6 u našem timu su se upalile lampice za alaram i samo minut i po kasnije, zahvaljujući pre svega šutevima Dušana Buluta, ali i prodorima Marka Savića, došli su do egala, prvo 17:17, a potom i 19:19. Vodila se velika borba za svaku loptu, za svaki šut.

Izabrane vesti

Nastavili su naši protivnici da insistiraju na šutevima za dva poena, dok su naši Orlovi uzvraćali prodorima sve dok prošlogodišnji MVP šampionata sveta, Dejan Majstorović nije pri rezultatu 19:19 uputio šut iz očaja za dva poena i pogodio za veliko slavlje! Poljaci su bili u čudu, ali u finale je otišao bolji tim.

Srbija, trostruki šampion planete u basketu, tako ima priliku da odbrani titulu osvojenu prošle godine u Nantu. Finale je zakazano za 15 časova po srednjoevropskom, a naš tim čeka duel sa Holandijom koja je u drugom polufinalu bila bolja od Slovenije sa 21:16.

Foto: via Youtube


tagovi

Basket 3na3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara