Srbija sa prvog mesta u osminu finala

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.07.18. | 18:02

Novak Musić opet junak

Juče je pogodio odlučujuća slobodna bacanja vredna trijumfa nad Italijom (79:78), a danas je opet Novak Musić uzrastao u jednog od junaka pobede Srbije. U završnom kolu takmičenja u Grupi D, plejmejker Orlića je bio centralna figura protiv Švedske i postarao se da naš tim osigura lidersku poziciju pred osminu finala – 88:67.

Musić je za 24 minuta provedena na parketu postigao 16 poena, šutirao je pet od 11 iz igre, pogodio dve trojke iz tri pokušaja, ubacio sva četiri slobodna bacanja i izdvojio se u sastavu selektora Vlada Jovanovića na poslednjem susretu grupne faze Prvenstva Evrope u Nemačkoj. Osim prvotimca Mega Bemaksa, 16 poena postigao je i Boriša Simanić, dok su dvocifreni bili još Aleksandar Aranitović (15) i Miloš Glišić (12).

Izabrane vesti

Na ovaj način, naša reprezentacija za uzrast do 20 godina završila je ispred Italije (savladala Island 81:56), Švedske i Islanda, a prvi susret nokaut faze igraće protiv poslednjeg tima iz Grupe C. To je Rumunija, koja je u prvoj fazi pretrpela sva tri poraza.

TABELA:

FOTO: www.fiba.basketball


tagovi

Evropsko prvenstvo za juniore u košarciNovak MusićVlade Jovanovićmlada košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara