Srbija treći put uzastopno svetski šampion u basketu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.06.18. | 15:27

Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Stefan Stojačić odbranili u Manili zlato iz Nanta i to ponovo protiv Holanđana

U reprizi prošlogodišnjeg finala FIBA 3na3 Svetskog šampionata iz Nanta koje je ove godine odigrano u Manili, naš tim je ponovo slavio i doneo treće uzastopno zlato, a četvrto u pe5 učešća.

Srbija u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Stefan Stojačić slavila je pšoono, kao i prošle godine protiv Holandije i to rezultataom 16:13. Naš tim je brzo izašlao iz bonusa, što su protivnici znalački i strpljivo koristili. Očigledan umor naših košarkaša najviše je uticao na šut spolja, mada se ni Lale ne mogu pohvaliti za preciznost. Zbog toga je meč bio pomalo neinetersantan i na momemnte "divalj".

Izabrane vesti

Bulut sa MVP trofejem
Caption

Holanđani su vodeli praktično od početka da bi Bulut dvojkom dva minuta pre kraja konačno doveo svetske šampione u prednost. Tek rada je naš tim zaigrao kako treba i savršeno odigrao poslednji minut za, na kraju ubedljivu pobedu. Štio bi rekao Muta Nikolić "Sve je to normalno".. Bronza je pripala Sloveniji.

"Bilo je veoma teško, oni su veoma jak tim. Mentalni stav nam je pomogao da dođemo do zlata", izjavio je Bulut koji je proglašen i MVP-om turnira u prestonici Filipina.

Šut Buluta koji je preokrenuo finale
Caption

Naredno Svetsko prvenstvo se igra u Amsterdamu gde će Lale imati daleku veću podršku sa tribina i nadu da konačno mogu da sruše Srbe sa trona. U ženskom finalu slavile su Italijanke koje su savladale Ruskinje rezultatom 16:12. Treće mesto je pripalo Francuskinjama.

Foto: via Youtube


tagovi

Basket 3na3Dušan Domović Bulut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara