Srbija u prvom šeširu na žrebu za kvalifikacije Evrobasketa

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.19. | 12:23

On će se održati u ponedeljak 22. jula

Poznati su šeširi za žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2021. godine. Srbija će se naći u prvom šeširu zajedno sa Španijom, Francuskom i Litvanijom što bi trebalo da znači da će Orlovi imati lakše protivnike u kvalifikacijama za Kontinentalni šampionat.

Žreb će se održati u pondeljak, 22. jula u Minhenu.

Izabrane vesti

U kvalifikacijama će učestvovati 32 reprezentacije, koje će biti podeljene u osam grupa. Posle dvokružnog sistema takmičenja, plasman na kontinentalni šampionat izboriće po tri prvoplasirana tima iz svake grupe. Kvalifikacije će igrati i domaćini Evrobasketa - Nemačka, Češka, Gruzija i Italija, ali će oni biti van konkurencije, pošto im je zagarantovano mesto na prvenstvu.

U drugom šeširu će biti aktuelni prvak Slovenija, kao i Hrvatska, Grčka i Rusija. U trećem šeširu je Italija, u četvrtom je Nemačka, dok je Crna Gora u petom šeširu.

Žreb će biti poludirigovani. Ekipe iz prvog šešira biće žrebane u grupe A, C, E i G, zajedno sa ekipama iz četvrtog, petog i osmog šešira. Ekipe iz drugog šešira biće žrebane u grupe B, D, F i H, sa ekipama iz trećeg, šestog i sedmog šešira. U jednoj grupi može da bude samo jedan domaćin.

Osmi šešir biće kompletiran posle treće runde predkvalifikacija, koja se igra od 3. do 21. avgusta.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021, biće održane kroz tri FIBA prozora, u terminima 17-25. februar 2020, 23. novembar - 1. decembar 2020. i 15-23. februar 2021.

Domaćini Evrobasketa 2021. godine biće Nemačka, Italija, Gruzija i Češka Republika.

ŠEŠIRI

Prvi šešir: Španija, Francuska, Srbija, Litvanija
Drugi šešir: Slovenija, Grčka, Hrvatska, Rusija
Treći šešir: Italija, Letonija, Turska, Ukrajina
Četvrti šešir: Finska, Nemačka, Češka, Poljska
Peti šešir: Gruzija, Crna Gora, Belgija, Izrael
Šesti šešir: Mađarska, BiH, Holandija, Makedonija
Sedmi šešir: Estonija, Bugarska, Švedska, Austrija
Osmi šešir: Albanija/Belorusija/Danska, Slovačka/Kipar/Rumunija, Luksemburg/reprezentacija sa Kosova/Velika Britanija,Švajcarska/Portugal/Island

FOTO: Printskrin


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara