Srećan NBA Božić svima koji se klade!

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.12.18. | 15:18

Nema fudbala - nema problema! U noći između utorka i srede, počev od 18 časova igra se pet utakmica najjače košarkaške lige sveta. Derbi večeri Golden Stejt - Lejkers

Sutra je prvi dan Božića u delu hrišćanskog sveta koji slavi po Gregorijanskom kalendaru, te nas očekuje zaista mizerna ponuda fudbalskih mečeva. Šta je tu je, nema nam druge nego da se "prekopava" i po ostalim sportovima u potrazi za pravim parom.

U Srbiji, "No 2" sport je svakako košarka, koja se u utorak igra sa one strane Atlantika,  a do ponoći će početi tri meča. Božićno NBA veče kreće od 18 časova po srednjoevropskom vremenu duelom u najvrednijem sportskom objektu na svetu, Medison skver gardenu gde Niksi dočekuju Bakse. Odavno njujorški velikan, koji je u seriji od četiri poraza, nije bio ovako slab, te je sa samo devet pobeda na dnu Atlantika. Janis Adetokumpo je zato u punoj formi koja drži Milvoki sa 22 trijumfa na vrhu Centrala. Treba ipak biti oprezan jer je u ovoj sezoni 1-1 u međusobnim odmeravanjima (pobede domaćina), a oba puta oba tima su dala pre 110 poena. Kvota na domaći tim je velikih 4,30 pa treba razmisliti o malo rizikovanja.

Izabrane vesti

Nakon prvog kreće i drugi duel u 21 čas, ali na zapadnom delu sevrnoameričkog kontinenta pošto Oklahoma gostuje Hjustonu. To su dva tima od kojih se očekuje da budu u plej-ofa na Zapadu, a ne bi bilo ni preveliko čudo da neko od njih uzme i titulu. Ovo im je drugo ovosezonsko odmeravanje, a u prvom je na svom parketu slavila Oklahoma lagano sa 98:80 i to bez Vestbruka. Rakete kod kuće imaju 10 pobeda iz 15 mečeva, dok Tanderi imaju 9-7 kad igraju van svoje dvorane.

Poslednji duel božične večeri igraju pola sata pre ponoći po "našem" vremenu Boston i Filadelfija. Mali derbi Istočne obale, tačnije divizije Atlantik. Oba tima su duboko u plej-of zoni, ali Fila ima tri pobede više i poraz manje. Kelti su pre dva meseca, takođe u TD Gardenu bilo bolji rezultatom 105:87, ali ko može da garantuje da će moći da zaustave Džoela Embida ako bude raspoložen. Loša stvar za goste je izostanak, pre svih Vilsona Čendlera zbog povrede, dok je domaćin u punom sastavu.

PRAZNIK KOŠARKE ZA NOĆOBDIJE

NBA maraton u noći između utorka i srede završiće se u ranim jutarnjim časovima, pošto posle ponoći kreću još dve veoma interesantne utakmice.

Pre svega duel Golden Stejta i Lejkersa. Napokon prvo odmeravanje dva velika tima u novoj sezoni, koje mnogi očekuju i žele da se ponovi i u finalu plej-ofa Pacifika, gde drže prve dve pozicije. Šampion je, naravno favorit, ali treba očekivati napetu utakmicu sa velikim brojem poena, što je odlika obe ekipe. Ratnici su vezali dve pobede, a Lejkersi imaju tri poraza u poslednja četiri meča. Lejkersi slabije igraju u poslednje vreme, imaju polovičan uspeh na poslednjih 10 mečeva, dok je Golden Stejt zabeležio za to vreme osam uspeha i deluje prilično zastrašujuće iako Kevin Durant ima malin problema sa skočnim zglobom.

Od 04.30 Juta dočekuje Portland u derbiju Severozapada čiji ishod bi mogao mnogo da znači u nastavku sezone. Juta je pre nekoliko dana počistila sa gostujućeg parketa upravo ovog oponenta i to rezultatom 120:90 pre svega zahvaljujući blistavoj partiji Rikija Rubija, ali je slaba ove sezone na svom terenu (6-7) te ne bi čudilo da dođe do brzog revanša gostiju iz države Oregon.

FOTO: Reuters


tagovi

Golden Stejt VoriorsLos Anđeles Lejkersbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara