Denis Šreder (© Starsport)
Denis Šreder (© Starsport)

Šreder planira povratak u Evropu: Sa 36 godina mogu da se vratim, da prodrmam nemačku ligu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 17:32

"Mogu lagano da igramo do 40. godine", ne planira košarkaš Bruklina i reprezentativac Nemačke skorije da stane

Napravio je Denis Šreder ima u NBA ligi, ali je kruna njegove karijere bila u dresu reprezentacije Nemačke, kada je minulog leta osvojio zlato na Svetskom prvenstvu, pobedom nad Srbijom u velikom finalu. Nakon velikog uspeha pridružio se Darku Rajakoviću u Toronto Reptorsima, ali se nije dugo zadržao, pa je putem trejda završio u Bruklinu.

Boje Netsa može da brani rasterećeno. Nema preveliki pritisak od rezultata, bitno je da održava formu i sprema se za ono što ga čeka narednog leta - Olimpijske igre u Parizu. U takvom ritmu, mogao bi još dugi niz godina da provede u NBA ligi, a to mu je izgleda i plan. A mogao bi i nazad na Stari kontinent, gde je pre NBA drafta 2013. nastupao za Braunšvajg.

Izabrane vesti

"Mogu lagano da igram do 40. godine. U NBA dok ne napunim 35, 36 godina, a onda bih mogao da se vratim u Nemačku dok još budem na visokom nivou i malo prodrmam ligu", rekao je Šreder u razgovoru za Kiker.

Nema u planu ni da okači dres reprezentacije o klin. Momak iz Braunšvajga ga nosi ponosno od 2014.

"Osećam da želim još dugo da ostanem tu, kao nekad Dirk Novicki. Mogu realno da sagledam da li i kako mogu da pomognem timu".

Za naredno leto ima jednu jasnu želju - da ponese zastavu Nemačke na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu.

"Tamo ćemo sresti Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Džejsona Tejtuma, Kevina Duranta, Entonija Dejvisa, Džimija Batlera i sve ostale zvezde. Biće teško, ali ništa nije nemoguće, imamo šansu. Bilo bi ludo da nosim zastavu, to je najveća čast koju Nemačka može da mi ukaže. Ako sada nije vreme da to bude košarkaš, kada će biti? Osvojili smo Svetsko prvenstvo. Voleo bih da svih 12 igrača nose zastave. Ozbiljan sam", zaključio je Denis Šreder.


tagovi

Denis Šrederkošarkaška reprezentacija NemačkePariz 2024Olimpijske igre 2024

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara