Srpske košarkašice uglas: Presrećne smo, osvojile smo medalju i to je najvažnije

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.19. | 19:59

Reprezentativke Srbije sa osmehom na licu nakon meča protiv Britanki

Prvenstvo je završeno uspešno po košarkašice Srbije. Pred domaćom publikom u „Beogradskoj areni“ osvojena je bronzana medalja nakon ubedljive pobede protiv selekcije Velike Britanije, 81:55. Odmah po poslednjem zvuku sirene sve devojke su utrčale na teren da proslave veliki uspeh, a osmeh nisu krile ni pri davanju izjava.

Tako je Jelena Bruks, kapiten naše reprezentacije, u izjavi za RTS odmah nakon utakmice izjavila da je presrećna, te da je cilj na ovaj način u potpunosti ostvaren.
„Mislim da je najvažnije što smo osvojile medalju. Pre početka prvenstva cilj je bio plasirati se među šest najboljih selekcija. Međutim, nismo želele na tome da se zaustavimo, znate nas dobro, mi idemo do kraja. Posle poraza od Španije smo otišle na spavanje i resetovale smo se. Želele smo da pred našim navijačima osvojimo bronzu. Nakon nekoliko godina vratile smo se na put uspeha i vreme je da krenemo dalje. Sada se okrećemo Olimpijskom kvalifikacionom turniru, a nadamo se da ćemo se i iz Tokija vratiti sa pozitivnim utiskom“, rekla je naša košarkašica.

Izabrane vesti

Obratila se i Ana Dabović, koja je sinoć ostavila srce na terenu, iako je bila povređena. Danas, ipak nije mogla da pruži devojkama pomoć i meč je presedela na klupi odakle je bodrila naše košarkašice.
„Osećam se prelepo i ne može da bude teško kada se pobeđuje. Jedino ostaje žal što nismo došle do pobede protiv Španije, jer je to bilo finale pre finala. Ali uspele smo da turnir završimo pobedom i mislim da je to najvažnije“, izjavila je Ana.

Za kraj, svoj sud dala je i Nevena Jovanović koja je u meču za treće mesto bila jedna od najboljih košarkašica na terenu. Ona je ubacila 11 poena i bila je gotovo bez greške, pošto je promašila samo po jedan šut za dva i tri poena.
„Presrećna sam, ovo je veliki uspeh za sve nas. Samo mi znamo kroz šta smo sve prošle i bila bi šteta da smo sve bacile niz vodu. Želela bih svima da se zahvalim na podršci i naravno veliko hvala drugim devojkama, one su najbolje. Tokom Evrobasketa sam proslavila i rođendan i poželela sam medalju i to se i ostvarilo“, ushićeno je zaključila srpska košarkašica.

Kompanija Mozzart je ekskluzivni Beting partner Košarkaškog saveza Srbije

Foto: Fiba Women's Eurobasket


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara