Šta je hrabrost? Kad slomiš Bajern asistencijom kroz noge

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.12.18. | 19:59

Alba prošla u polufinale nacionalnog Kupa

Košarkaši Albe eliminisali su Bajern u četvrtfinalu Kupa Nemačke pobedom usred minhenskog Audi Doma, samo nedelju dana pošto je tim Dejana Radonjića odneo ligaški trijumf na istom mestu, protiiv istog takmaca. Alba je slavila rezultatom 78:70 (21:24, 20:16, 20:15, 17:15) posle neizvesne završnice, u kojoj je jedan potez rešio susret.

Ako govorimo o hrabrosti, onda treba videti ono što su Luk Sikma i Lendri Noko uradili u napadu koji je odnonetnuo ko će pobrati lovorike po poslednjem oglašavanju sirene. Desilo se to u momentu kada se ušlo u poslednji minut utakmice. Alba je imala napad, a posed kod Sikme, kada se odlučio da svom centru prosledi dodavanje kroz noge Danilu Bartelu, pravo u ruke Noka, koji je potom zakucao s mnogo autoriteta. 

Izabrane vesti

Pokušao je Bajern da se vrati u utakmicu, ali nije uspeo. Derik Vilijams je u sledećem napadu promašio šut za tri poena, da bi Vladimir Lučić i Nihad Đedović potom skrivili faulove kojim su Pejtona Silvu poslali na liniju slobodnih bacanja. Ovaj je bio precizan samo jednom, a kada ni Bartel nije bio siguran sa distance, bilo je jasno da Bajern ne može do pobede. U sledećoj odbrani Lučić je morao da skrivi nesportski faul, ogorčen što sudije prethodna dva kontakta nisu okarakterisali kao prekršaj. Poslao je Rokasa Gjedraitisa na penal, a on je sa dva hica praktično overio trijumf, 13 sekundi pre kraja.

Jedan od bitnih razloga zašto Bajern nije mogao do pobede leži i u tome što nije postigao koš iz igre više od četiri i po minuta. U tom intervalu samo je Vilijams uspeo da pogodi dva slobodna bacanja, da bi se onda desila i četiri promašaja iz igre do kraja.

U pobedničkom timu najefikasniji bio je Jonas Matisek sa 15 poena, dok je srpski reprezentativac Stefan Peno dopisao 13 poena (6/7 za dva, 6/9 iz igre) i po tri asistencije i skoka. Kod Bajerna najbolji je bio Vilijams sa 15 poena. Peteri Koponen je upisao 13 poena. Lučić je ubacio šest poena, uz tri skoka, Nemanja Dangubić je imao pet poena, dok Stefan Jović za više od 21 minuta nije se upisao u listu strelaca (0/4 iz igre, 0/3 za dva). Imao je četiri asistencije i tri skoka.

Bajernu je ovo prvi poraz u sezoni u domaćim okvirima. 


tagovi

Bajern MinhenAlba BerlinLuk SikmaLendri NokoVladimir LučićNemanja DangubićStefan JovićStefan Peno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara