Košarkaška lopta (©Shutterstock)
Košarkaška lopta (©Shutterstock)

Šta se desilo na Kanarskim ostrvima: Gran Kanarija slavila uz 22 izgubljene lopte, Trento skupio 23 ofanzivna skoka?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 23:12

Ali i samo tri pogotka za tri poena iz dvadeset jednog pokušaja

Trka za prvo mesto u Grupi D ponovo je otvorena, Gran Kanarija je pobedom nad Trentom vratila neizvesnost pred završna tri kola. I neće to biti samo trka udvoje, jer ako Cedevita Olimpija bude uspela da nadigra Gran Kanariju na Kanarskim ostrvima naredne sedmice, onda dobijamo još jednog konkurenta za sam vrh tabele.

Gran Kanarija slavila je na svom terenu protiv Trenta sa 71:61 (17:17, 16:12, 15:12, 23:20) i prekinula seriju italijanskog tima od čak šest uzastopnih pobeda u Evrokupu. Pobedu Granki doneo je tandem Tomas Dimsa – Džon Šurna koji je prikupio 36 poena, devet skokova i dve asistencije. Potencijalni litvanski reprezentativac bio je najefikasniji sa 19 poena (4/6 za tri), dok je najkorisniji igrač utakmice ipak bio Šurna s 17 poena (7/8 iz igre, 2/2 za tri) i osam uhvaćenih lopti za indeks korisnosti 21. Dobru rolu imao je i Metju Kostelo sa šest poena i čak 11 skokova, od čega četiri u napadu, plus pet asistencija i neverovatnih pet blokada!

Izabrane vesti

Na drugoj strani po 14 poena ubacili su Geri Braun i Luk Mej, s tim što je nekadašnji student univerziteta Severna Karolina i Viskonsina imao i 14 uhvaćenih lopti.

Potpuno čudnu utakmicu odigrali su Gran Kanarija i Trento. Domaćin je ubacio 10 trojki iz 31 pokušaja, gosti su ostali na samo tri iz dvadeset jednog ispaljenog hica, ali su zato napravili nešto što se retko viđa. Naime, Trento je skupio čak 23 ofanzivna skoka, od ukupno 46 uhvaćenih lopti celog tima! Zanimljivo, ovo čak nije bilo dovoljno ni da se Trento nađe među deset ekipa s najviše ofanzivnih skokova u Evrokupu! Rekorder je i dalje Valensija koja je u četvrtfinalu sezone 2016/17 protiv Himkija imala neverovatnih 27 skokova u napadu! Zanimljivo, Gran Kanarija je takođe imala 46 skokova, ali “samo” devet ofaznivnih. Plus čak 22 izgubljene lopte, duplo više od rivala.

Valjda je i zato utakmica sve vreme bila otvorena, iako je Gran Kanarija na kraju odnela dvocifrenu pobedu…



tagovi

EvrokupGran KanarijaTrentoDžon Šurna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara