Šteta za Vilijamsona - Lebronov naslednik doživeo nezgodnu povredu zbog pucanja patike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.02.19. | 14:09

Zajona mnogi vide kao prvog pika na ovogodišnjem NBA draftu

Kažu - odavno nije viđen takav talenat kao što je Zajon Vilijamson. I zbog toga je šteta još veća posle svega što se dogodilo na meču Severna Karolina - Djuk. Vilijamson je zbog cepanja patike doživeo povredu kolena koja bi mogla da bude i teže prirode. Čekaju se detaljniji rezultati.

Odmah nakon što mu je desna noga proklizala na početku susreta, Zajon Vilijamson se uhvatio za koleno. Prilikom driblinga, došlo je do pucanja desne patike, a đon se potpuno odvojio od ostatka. Noga američkog igrača je prošla kroz nastalu šupljinu.

Izabrane vesti

Ohrabrujuće za navijače domaćih je delovao izlazak Amerikanca sa parketa, pošto je Zajon sam ustao i „odgegao“ se do svlačionice.

Nemo je sve to posmatrao trener domaće ekipe, koji u prvi mah nije mogao da shvati šta se dogodilo. Nakon meča, Kšiševski je ipak saopštio da Vilijamson nije doživeo težu povredu i da će više infomacija biti dostupno kada igrač prođe kroz medicinske provere. Zna i sam da će se izostanak buduće NBA zvezde osetiti u igri Djuka u završnici sezone. A „Martovsko ludilo“ tek predstoji...

Čitavu zbrku je iz prvih redovao posmatrao bivši predsednik SAD-a, Barak Obama, a podršku je putem Tvitera odmah pružio i LeBron Džejms. Zajona Vilijamsona, inače, smatraju kao jednog od glavnih kandidata da nasledi Kralja u narednim godinama. Spominje se da će biti izabran kao prvi pik na ovogodišnjem NBA draftu od strane Njujork Niksa. Dakle, opasan igrač u nastajanju.

Vilijamson se ipak ne osvrće mnogo na slavu koja mu se pripisuje – kaže da je svu težinu i muskulaturu dobio u poslednje dve godine, kada je nabacio“čitavih 45 kilograma?! Tada je krenuo njegov neverovatan proboj. Stvorio je ime u košarci, gledali su ga uživo mnogi veliki košarkaši - od Lebrona do Stefa Karija.

U svojoj prvoj godini na univerzitetu Djuk, Zajon prosečno beleži 21,6 poena po meču, pritom hvatajući 8,8 lopti po utakmici. Ima neverovatan procenat realizacije šuta, pošto lopta prođe kroz obruč u više od 68% slučajeva kada on uputi loptu ka njemu.

Bilo bi lepo kada bi Zajon uspeo da se brzo vrati na teren i trofejom se oprosti od koledž košarke... NBA ne mora da brine i neka se malo strpi – zvezda je već rođena. Samo da ova povreda ne napravi neki veći problem.

Pogledajte neke od njegovih poteza.

Foto: Reuters


tagovi

Zajon Vilijamson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara