Sudija Toni rešio Jokića da skloni: Izbacio ga treći put, Nikola poludeo, njegov brat psovao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.19. | 09:01

Denver pogotkom Milsapa slavio protiv Indijane, 14 promašaja Vestbruka, Kokoškov dobio na strani

Važi Nikola Jokić za mirnog dečka, pravi laloški mentalitet čuči u srpskom gorostasu, ali i takav nije bez emocija. Štaviše, ume da plane, pa je u duelu sa Indijanom zaradio dve tehničke greške u razmaku od samo nekoliko sekundi i automatski je isključen.

Incident se dogodio tri minuta pre kraja utakmice u kojoj su Nagetsi slavili (102:100), a sve posle duela pod košem sa Tarnerom Majlsom. Sudija Toni Broders izbacio ga je iz igre zbog burne reakcije na odluku da svira faul i tako potvrdio da „ima pik“ na Jokića, jer je ovo čak treći put da ga sklanja sa parketa NBA lige. Prethodno se isto dogodilo na mečevima sa timovima iz Los Anđelesa, Lejkersima i Klipersima, sad i protiv Indijane, srećom po sastav Makla Melouna bez posledica, jer je u „Pepsi areni“ domaćin slavio pogotkom Pola Milsapa sedam sekundi pre kraja.
Indijana je bila u naletu posle mog isključenja. Bilo nam je potrebno vreme da se prilagodimo na novonastalu situaciju, obično sve lopte u tom periodu idu na mene. Nisam bio frustriran, ali jesam zaslužio isključenje“, priznao je posle meča Jokić koji je bio najefikasniji pojedinac svog tima sa 26 poena, sedam skokova i pet asistencija za 34 i po minuta na terenu, uz šut iz igre 11 od 21.

Izabrane vesti

Na snimcima koji kruže internetom vidi se i kako je Jokićev brat psovao sudiju na - srpskom!

Don't mess with the Jokic Brothers unless you want that smoke pic.twitter.com/1XXLT0OAMh

— Alec Gwin (@alecgwin) March 17, 2019

Bojan Bogdanović je u završnom napadu pokušao trojkom da donese slavlje gostima iz Indijanapolisa, međutim, njegov hitac je završio na obruču, pa je Denver slavio treću uzastopnu pobedu. Ukoliko Sakramento ne pobedi narednu utakmicu Nikola Jokić i društvo će i matematički obezbediti mesto u plej-ofu 14 susreta pre kraja osnovnog dela sezone.

A imaju šansu da budu prvi na Zapadu, pod uslovom da nastave da ređaju trijumfe, a da u međuvremenu šampionski tim Golden Stejta izgubi neku utakmicu. Trenutno, Ratnici imaju pobedu viška, pošto su bili sigurni na gostovanju Oklahomi gde je Stefon Kari ubacio čak 33 poena. Domaćina je upropastila želja Rasela Vestbruka da „siluje loptu“, zabeležio je čak 14 promašaja iz igre samo dva pogotka iz 16 pokušaja, a ni u jednoj statitičkoj koloni nije bio dvocifren.

Od mečeva koji su bili na programu u noći između subote i nedelje vredi izdvojiti još slavlje Igora Kokoškova, koji je sa Finiksom posle produžetka tukao Nju Orlenas, uz 40 poena Devina Bukera. Bila je ovo čak treća pobeda srpskog stručnjaka na poslednjih pet gostovanja, kao dokaz da, iako po plasmanu najslabiji tim Zapadne konferencije, ima potencijal.

NBA LIGA, REZULTATI

Nju Orleans – Finiks 136:138, posle produžetka (122:122)
/Rendl 21 – Buker 40/

Vašington – Memfis
/Bil 40 – Konli 28/

Dalas – Klivlend 121:116
/Hardavej 22 – Sekston 28/

Oklahoma – Golden Stejt 88:110
/Džordž 29 – Kari 33/

San Antonio – Portland 108:103
/Derozan 21 – Lilard 34/

Denver – Indijana 102:100
/Jokić 26 – Jang 18/

Juta – Bruklin 114:98
/Mičel 24 – Dinvidi 22/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE

FOTO: Reuters


tagovi

NBA ligaNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara