Superligaška jednačina - mogu li Čačani novom ingenioznom partijom da iznenade Zvezdu?

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.05.18. | 10:05

“Ako nam Zvezda bude pružila šansu, mi ćemo je sigurno iskoristiti“, koketna je poruka trenera Arsića favoritu koji želi osvetu za poraz iz trećeg kola

To što su Čačani napravili u trećem kolu Superlige Srbije, igrajući za skidanje skalpa Crvene zvezde pri konačnih 70:63 u Hali kraj Morave, mora se nazvati ingenioznom, sjajnom, zapravo ubedljivom partijom. Istina, Borčevi prvotimci možda i nisu najskuplji na parketu srpske elite, ali su svakako oni koji su se pokazali kao jedan od najboljih timova u zemlji! Puleni Jovice Arsića, to je jasno dišu kao jedan, a danas ih od 18 časova čeka novi specijalni ispit. Mogu li se Čačani večeras protiv Zvezde nadati čudu?

U gradu kraljice igara smatraju da drugo iznenađenje nije nerealno, pa trener Borca, Jovica Arsić prepuštajući Zvezdi ulogu favorita iz busije pokušava da ulovi eventualnu grešku favorita…
“Kao što sam znao da je moj tim bolji od Tamiša, tako mi je potpuno jasno da je Zvezda daleko kvalitetnija on nas. Na domaćem terenu je apsolutni favorit, a sigurno da je željna osvete zbog poraza koji smo joj naneli u Čačku. Ne zanosim se i ne opterećuje prvim mestom u grupi, nama je mnogo važnije da uspemo da sačuvamo drugu poziciju. Sigurno je da ćemo se potruditi da prikažemo što bolju igru u Beogradu. U svakom slučaju, kada igrate sa jačim protivnikom rezultat mnogo više zavisi od njega nego od vas. Ako nam Zvezda bude pružila šansu, mi ćemo je sigurno iskoristiti“, jasan je Arsić.

Izabrane vesti

Odlično pojačanje Borca pred Superligu, prekaljeni Aleksandar Radulović kaže da je ekipu sustigao umor posle furioznih partija. To bi mogao da bude Borčev hendikep, da nije velikog motiva koji duel sa velikanom svakako nosi.
,,Nakon fantastične serije od pet vezanih pobeda sustigao nas je umor u poslednja dva kola. To je glavni razlog što smo izgubili u Čajetini. Mučili smo se i protiv Tamiša, ali smo na kraju pobedili. Pred naredno gostovanje Zvezdi glavna namera jeste da se što bolje odmorimo, regenerišemo i pripremimo za jednu od najtežih utakmica sezone“, reči su plejmejkera Borca.

Naravno, Zvezda kada igra kod kuće uvek slovi za favorita. Tako će biti i ovog puta, ali Čačani imaju pravo da se nadaju novom iznenađenju.
,,Idemo u Beograd potpuno rasterećeni, ali sa nadom da možemo napraviti novo čudo. Igramo dobro u Super ligi. Recimo, Zvezdu smo mogli sa još većom razlikom da pobedimo kod kuće, što bi nam sada mnogo značilo. Bilo kako bilo, želimo da se prikažemo što bolje u dvorani 'Aleksandar Nikolić',  pa što da ne, i da pokušamo da ponovo trijumfujemo. Tako bi se još ozbiljnije učvrstili na prvom mestu u grupi, a pomenuto bi nam olakšalo put ka najvišim ciljevima. Klub i grad Čačak sigurno da su zaslužili da se što bolje plasiramo u ovogodišnjoj Super ligi. Na nama je da se potrudimo i pokušamo da ostvarimo dobar rezultat. Bila bi to lepa satisfakcija za sve dobro urađeno ove sezone“, izjavio je Radulović.

U ostalim mečevima osmog kola Superlige Srbije, od 18 časova, sastaju se Mladost i Mega Bemaks, a sat kasnije, na parketu u Pančevu, Tamiš će ugostiti Zlatibor iz Čajetine.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:00 7136 SRBSL Crvena Zvezda - Borac up više (160.5) 1,85
Sre 18:00 7137 SRBSL Mladost Zemun - Mega Bemax ki 2 1,07
Ukupna kvota1,98

Superliga Srbije – 8. kolo

18.00: (1,85) Crvena zvezda (-17,5) Borac Čačak (1,85)
18.00: (8,50) Mladost Zemun (25,0) Mega Bemaks (1,07)
19.00: (1,70) Tamiš (14,5) Zlatibor Čajetina (2,30)

* Kvote su podložne promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ/Nikola MINOVIĆ
FOTO: MN Press


tagovi

KK BoracKK Crvena zvezdaJovica Arsić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara