Svaka sledeća je najvažnija u karijeri, nema prijateljskih utakmica, želimo da igramo „u meso“

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.08.19. | 12:58

Selektor Aleksandar Đorđević obratio se medijima uoči meča sa Litvanijom u Areni...

Borac, Finska i sledeća je Litvanija sutra od 21 čas u Beogradskoj areni. Do danas je prodato 11.000 ulaznica. Očekuje se spektakl. Možda i puna Arena. Reprezentacija Srbije polako hvata zalet u pripremama za Svetsko prvensvo.

Litvanija je dugo veliki protivnik Srbije, tako da nije slučajno odabrana za protivnika. Nikola Jokić se priključio treninzima, Vasilije Micić i Nemanja Bjelica su juče počeli ponovo sa treninzima. Bogdan Bogdanović je neizvestan za sutrašnji duel.
Reprezentativci dobro rade. Priključio nam se i Nikola Jokić na treningu. Pripremamo se za dalje. Čeka nas fizički zahtevna utakmica. Litvanci imaju takav stil vrlo dugo. Posle toga idemo kod njih, igramo tamo, siguran sam u odličnoj atmosferi. Siguran sam da imaju najbolje najvijače koji prate nacionalni tim. Čeka nas lepa atmosfera“, rekao je Aleksandar Đorđević.

Izabrane vesti

Sale pokušava što pre da uklopi sve igrače u tim...
Priključenje Guduruća i Bogdanovića traje nekoliko dana, biće potrebno vremena da se uigraju. Poželeo bih sreću trojici koji više nisu na spisku, pomogli su nam da pripreme odradimo dobro“.

Očkuje se veoma dobra utakmica u Areni.
Drago mi je što smo u Beogradu, što  je otišlo toliko karata. To momcima mnogo znači, vetar u leđa, posebno u pripremama, a i kasnije na takmičenju“.

Koliko će se  od igrača tražiti takmičarski ritam?
To su neke naše stvari koje želimo da izgradimo što pre. Pripreme su toliko zahtevne. Nema više prijateljskih utakmica. Pripremnih ima, ali prijateljskih nema. Tražimo mnogo od igrača. Imam svoju krilaticu - da je svaka sledeća utakmica najvažnija u karijeri. Želimo fizički snažno da igramo, u meso što se kaže, mi ne znamo drugačije. Veliki znak za mene kao trenera je da nema  sebičnosti. Odbrambena mora još da se iskristališe. Da se ne razmišlja mnogo o napadačkoj formi. Odbrana je baza za sve“.

Mozzart i KSS zajedno ka novim medaljama

NBA igrači se kasnije priključuju, da li je to problem? Đorđević ne želi takav izgovor...
Oni su radili sami, u dobroj su fizičkoj spremi. Biće sve dobro. Imaću i razgovor sa Bogdanovićem. Kroz sledeći period, posebno u Atini, to će pomoći  igračima da dođu do željene forme. Ima vrlo malo prostora za sam trening. Takav je kalendar“.

Kada je rok za poslednje skraćivanje spiska?
Rok je 48 sati pred utakmicu, dakle posle poslednje utakmice u Kini, to je plan“.

Nikola Jokić? U kakvom je stanju?
Sa pomoćnim trenerom Antonićem sam proveo ceo dan. Radio je dobro, izgleda dobro. Sa velikim entiuzijazmom je ušao među  igrače. Svi ga znaju i svi su jedva čekali da dođe. Naše je samo da ga usmerimo ka pravoj formi. On je pelcovan od bilo kakvog pritiska. Ja želim da ponesem taj teg i teret,  ako je to uopšte tako za njih. Mi znamo kako da se nosimo sa tim“.

Rivalstvo s Litvancima?
To su uvek specifične utakmice. Ako se sećate pre pet, šest godina smo tražili da igramo pripreme s Francuskom jer su bili fizički snažni, da shvatimo  koliko mi moramo da podignemo nivo spreme. Litvanija je škola Sovjetskog saveza, škola košarke sa sjajnim atletama. To smo okusili 2015. kada su nas u fizičkim duelima pobedili. To je dobra provera za sve nas. Tačno će da nam pokaže šta nam treba. Sve reprezentacije na Mundobasketu će imati takve selekcije da fizički budu snažni. To je osnovna karakteristika današnje košarke“.

Bogdanović će igrati sutra?
Videćemo da li će igrati sutra, ili možda u Litvaniji, a možda i obe“.

Nemanja Bjelica i Vasilije Micić su imali probleme sa povredama, ali su ponovo u treningu.
Bjelica i Micić su se vratili posle tri dana pauze. Mislim da Bjelica još oseća bol, danas će biti još bolje, mislim da još nije spreman“.

U kakvoj je formi Teodosić?
Teodosiću je potrebno da igra. Radio je tokom leta, fizički je dobro, potebno mu  je malo vremena da se prilagodi na igru. Potrebno  je malo vremena, a u ovom slučaju nam je vreme saveznik“, zaključio je Đorđević

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara