Sve je ovo normalno! Jokić prešišao Hakima, divi mu se Dramond, hvali ga Mari (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.03.18. | 08:51

Denver bolji od Detroita uz još jedan tripl-dabl našeg centra, ekipi iz Kolorada sledi sedam vezaih gostovanja

Um caruje, a snaga... Nikola Jokić je opet odigrao na „kliker“, dobio direktni duel sa Andre Dramondom kad je ofanziva u pitanju i bio jedan od lidera Denvera u veoma bitnoj pobedi nad Detroitom, koja bi Nagetse mogla značajno da primakne plej-ofu. Ekipa iz Kolorada slavila je 120:113 i zadržala šanse da se bori za doigravanje, uz još jednu sjajnu partiju srpskog košarkaša.

Jokić je ponovo ostvario tripl-dabl. Svaka slučajnost je isključena, ovo mu je 14. put da u NBA karijeri ima dvocifrene brojeve u tri najvažnije statističke kolone. Osmi put ove sezone. Meč je okončao sa 23 poena, 12 skokova, deset asistencija, po tri blokade i ukradene lopte.

Izabrane vesti

U napadu je dosta toga zavisilo od momka iz Sombora koji je izvlačio Dramonda van reketa, terao centra Pistonsa da ga juri parketom - istini za volju imao problema kad je trebalo da sačuva Andrea pod svojim košem - ali je za njega i trenera Majka Melouna najvažnije da je pobeda upisana.
Kako je samo odigrao - tripl dabl i još su pobedili“, ushićen Jokićevim izdanjem bio je upravo Dramond, koji je meč završio sa 21 poenom i 17 uhvaćenih lopti.

Pratio ga je Blejk Grifin sa 26, ali nije vredelo za goste iako su uspeli da minus 26 sredinom treće deopice svedu samo na pet poena razlike. Denver je, ipak, imao poslednju reč. I to tek kad je trener Majk Meloun u poslednjoj četvrtini vtratio Nikolu na parkrt, na kome nije bio baš u trenucima dok su Pistonsi topili razliku. Na kraju šut iz igre osam od 15, dve trojke iz pet pokušaja i samo jedan promašaja od šest slobodnih bacanja.
„Navikli ste na ovakva izdanja. To je nešto što ne bi trebalo da vas iznenađuje kad je Jokić u pitanju“, govorio je Džamar Mari, koji je susret završio sa 26 poena i bio najefikasniji u dresu Denvera.

Podatak za divljenje: Nikola Jokić je sinoć prestigao Hakima Oladžuvona po broju tripl-dablova kad je reč o igračima rođenim van teritorije Sjedinjenih Američkih Država. Nezaboravni as poreklom iz Nigerije, imao je 13 u dresu Hjustona, ali je sad Nikola na vrhu ta liste sa 14.

Ukupno osmi tripl-dabl je najbolji učinak nekog igrača Nagetsa posle skoro tri decenije. U sezoni 1988/89 Fat Lever je ukinjižio devet takvih utakmica i naš as će već na narednoj, u subotu protiv Memfisa, imati priliku da ga stigne. A tim mečom počinje paklena serije Denvera od sedam vezanih gostovanja.

Sa ovakvim centrom sve je moguće!

NBA LIGA, REZULTATI

Indijana - Toronto 99:106
/Kolison 22 - Derozan 24/

Atlanta - Šarlot 117:129
/Prins 22 - Hauard 33/

Njujork - Filadelfija 110:118
/Bizli 24 - Embid 29/

Hjuston - LA Klipers 101:96
/Harden 24 - Heris 29/

Memfis - Čikago 110:111
/Evans 25 - Levin 20/

San Antonio - Memfis 98:93
/Oldridž 25 - Holidej 24/

Denver - Detroit 120:113
/Mari 26 - Grifin 26/

Juta - Finiks 116:88
/Mičel 23 - Voren 19/

Portland - Klivlend 113:105
/Mokulum 29 - Džejms 35/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE

FOTO: Action images


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsAndre Dramond

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara