Aleksej Šved (©Star Sport)
Aleksej Šved (©Star Sport)

Šved se vraća u NBA?

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.05.20. | 12:24

Ako stigne prava ponuda...

Nezaustavljiv za evroligaše, ali ipak ne toliko dobar da bi imao ulogu nosioca u NBA ligi. Međutim, Aleksej Šved očigledno nije odustao od američkog sna, pa bi prema rečima Himkijevog generalnog menadžera Pavela Astahova ruski as ovog leta mogao da proba opet da se otisne preko bare.

U intervjuu za Rosiskaju Gazetu Astahov dodaje i da finansijski element neće biti presudan. Već...

Izabrane vesti

Nije u pitanju ovac, već uloga u timu. Ako stigne ozbiljna ponuda iz NBA lige, teško ćemo ga zadržati“, rekao je Astahov pre no što je pojasnio.

Jeste već bio, ali prihvatio bih izazov, međutim samo uz određene garancije kluba i trenera. Ako takva ponuda ne stigne ne vidim razloga zašto bi odlazio iz tima u kojem je apsolutni lider. U svakom slučaju, on odlučuje“.

Šved je od 2012. do 2015. odigrao 182 utakmice u NBA ligi za Minesotu, Filadelfiju, Hjuston i Njujork Nikse. Međutim, uglavnom je bio igrač zadatka, retko je imao značajniju ulogu. Potom se vratio i potpisao trogodišnji ugovor sa Himkijem koji je 2018. produžio na još dve sezone.

Sad je slobodan igrač i spekuliše se da će ga Zenit obući u zlato samo ako pristane da dođe u Sankt Peterburg.

On zna da je ovo njegov klub. Ovde se oseća komforno. Naš je vođa, čak i kad dovodimo druge igrače nekad se konsultujemo sa Aleksejem. Nije samo dobro plaćen, već je vrlo važan deo kluba. I naravno da želimo da ostane u Himkiju. Preliminarnih razgovora je već bilo, ali zbog celokupne situacije u Evroligi smo svi na pauzi“, kaže Astahov.



tagovi

HimkiAleksej Šved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara