Svemoćni Vilijams Gos - Amerikanac sa indeksom 52, Partizan lako protiv Mute!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.04.18. | 21:50

Partizanov plej postigao 35 poena, podelio 12 asistencija i uhvatio šest lopti

Najdžel Vilijams Gos nastavlja da blista u košarkaškoj Superligi Srbije, a Partizan je sačuvao maksimalan učinak i posle trećeg kola nacionalnog takmičenja. Crno-beli su kao gosti savladali dorćolski Dinamik sa 93:82, a Partizanov plejmejker je ostvario novi dabl dabl učinak.

Diplomac univerziteta Gonzaga je na parketu je proveo 31 i po minut, postigao 35 poena, podelio 12 asistencija i uhvatio šest lopti, a imao je indeks 52!

Izabrane vesti

Čini se da je ekipa Nenada Čanka počela da hvata ritam posle dve blede partije na startu domaćeg takmičenja, a to je na svojoj koži osetio baš čovek koji je sezonu i počeo kao trener Partizana, Miroslav Nikolić.

Bondža Si je ubacio 19, a Đorđe Gagić 10 poena. Nemanja Krstić postigao je 19 za Dinamik, a Petar Rakićević dodao je 13.

 Kao i u prva dva kola, crno-beli su nešto sporije ušli u utakmicu. Bio je to takozvani klaj-klaj ritam, valjda je Partizanu bilo potrebno malo vremena da uđe u ritam.

Ali, kada se posle nekoliko uvodnih minuta razigrao Najdžel Vilijams Gos, bilo je jasno da će Partizan preuzeti kontrolu nad onim što se dešava na terenu sportskog centra Dinamik na Dorćolu.

Koliko je Amerikanac pružio još jednu dominantnu partiju svedoči i podatak da je od prva 22 poena crno-belih na meču, on postigao 16! Jednostavno, odbrana Dinamika nije imala načina da ga zaustavi, a i inače timovi Miroslava Nikolića nisu bili prepoznatljivi po tom segmenu igre. Uostalom, valja se prisetiti kako je igrao Partizan u prvom delu sezone.

Bilo kako bilo, meč je odmicao, a Vilijams Gos lagano je kao gospodar lutaka, povlačio konce na svakom delu terena. U košgeterskom smislu do kraja poluvremena priključili su mu se Bondža Si i Đorđe Gagić pa je gostujuća ekipa na veliki odmor otišla sa plus 13 (53:40).

U drugom poluvremenu Partizan je, manje-više, rutinski čuvao ubedljivo vođstvo koje je u jednom trenutku iznosilo i 22 poena (76:54).

Jonas Bergstet, Petar Rakićević i Nemanja Krstić su se svojski trudili da održe dorćolsku ekipu u životu, prišao je Dinamik na minus 12 (79:67), ali to je bilo sve od domaćina koji je morao da položi oružje pred favoritom.

SUPERLIGA - 3. kolo

Utorak, Grupa A

Borac Čačak - Crvena zvezda 70:63
/Pešaković 13 - Čović 18/

Mega Bemaks - Mladost 90:92
/Bitadze 19 - Brkić 17/

Zlatibor - Tamiš 83:98
/Veličković 18 - Smiljanić 28/

Sreda, Grupa B

FMP - Vojvodina 94:71
/Nenadić 17 - Silađi 21/

Vršac - Metalac 109:79
/Pašajlić 27 - Đukanović 19/

Dinamik - Partizan 82:93
/Krstić 17 - Vilijams Gos 35/

Foto: MN Press


tagovi

Najdžel Vilijams GosBondža SiĐorđe GagićMiroslav Muta NikolićNenad Čanak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara