Svetislav Pešić ima lek za sjajnog Vasu Micića

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.19. | 13:31

Barselona traži potvrdu brejka na domaćem parketu protiv Anadolu Efesa

Dve utakmice u Istanbulu nisu nam pomogle da razrešimo dilemu ko će dalje na Fajnal for u Vitoriju, pošto su Anadolu Efes i Barselona uspeli da dobiju po jednu utakmicu u Sinan Erdenu. Zadovoljniji takvim ishodom biće u Španiji, pošto su ove sezone imali prilično velikih problema na gostovanjima na kojima su često igrali ispod svojih mogućnosti.

Sada je red na dva meča u Barseloni pred domaćom publikom, gde Blaugrana ima uglavnom pozitivna iskustva sa večerašnjim rivalom. Uz to, treba napomenuti da je domaći tim neporažen na poslednjih 13 utakmica pred svojim navijačima, što je samo po sebi podatak za svako poštovanje. Zna to i Ergin Ataman, ali zna i da se u njegovoj ekipi krije dovoljni kvalitet i da je moguće doći do iznenađenja na večerašnjem meču, kao i preokreta u čitavoj seriji.

Izabrane vesti

Efesu nije bilo dovoljno ni 18 poena koliko je postigao Šejn Larkin da dođe do pobede protiv Barselone u drugom susretu. Vasa Micić je takođe bio sasvim solidan sa 15 ubačenih poena, ali je tim koji sa klupe predvodi Svetislav Pešić bolje odigrao završnicu meča i zasluženo je slavio pobedu. Najefikasniji kod Blaugrane bio je Adam Hanga koji je došao do 17 poena.

Efes ima samo dve pobede protiv Barselone u gostima od 2000. godine, naspram šest koliko je zabeležio španski tim. Međutim, možda samo jedna bude dovoljna za Turke, koji bi time povratili prednost domaćeg terena i eventualno bi u petom meču tražili pobedu koja bi ih odvela na Fajnal for.

Pred večerašnji meč su se oglasili trener Efesa, Ergin Ataman, kao i košarkaš Džejms Anderson. Slažu se da će biti teško, ali ne sumnjaju da mogu da dođu do pozitivnog rezultata.
„Prve dve utakmice protiv Barselone bile su ravnopravne. Nakon dva meča, rezultat je 1:1, što nije nikakvo iznenađenje. Znamo se veoma dobro. Ofanzivno, moramo igrati u dosta bržem tempu, a defanzivno ćemo morati da dođemo do više skokova“, rekao je stručnjak sa klupe Anadolu Efesa.

Igrač turskog tima, Džejms Anderson, rekao je da ovo nije ni prvi, a verovatno ni poslednji put da se tim nalazi u ovakvoj situaciji.
„Biće to veliki izazov. No, to nije ništa u poređenju sa onim što smo već ranije prošli. Moraćemo samo da damo sve od sebe i da pokušamo da dođemo do pobede“, izjavio je Anderson.

Večeras dosta treba očekivati od Adrijana Moermana koji je već nastupao za Barselonu i bio je saigrač većini košarkaša koji trenutno nastupaju za španski tim. Sigurno će veliki teret biti prebačen i na Vasu Micića koji je u prvom meču bio najkorisniji igrač, ne samo te utakmice, već čitavog kola. Sa druge strane, deluje da Efes najveću muku muči sa Adamom Hangom u ovoj plej-of seriji, pa će biti zanimljivo videti da li će Ergin Ataman pronaći neki način da zaustavi mađarskog košarkaša.

EVROLIGA – PLEJ-OF

Utorak
Žalgiris - Fenerbahče 57:66 /u seriji 1:2/
/Volters 15 - Gudurić 17/

Panatinaikos - Real Madrid 82:89 /u seriji 0:3/
/Kalates 17 - Fernandez, Kampaco 16/

Sreda
20.30: (2,30) Baskonija (14,5) CSKA Moskva (1,70)   /u seriji 1:1/
21.00: (1,50) Barselona (14,5) Anadolu Efes (2,85)   /u seriji 1:1/

*** kvote su podložne promenama

PišeSrđan TODOROVIĆ
FotoShutterstock


tagovi

EvroligaKK BarselonaAnadolu Efessportsko klađenjeSvetislav PešićVasilije Micić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara