Teo do kraja sezone igra samo za Srbiju!

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.02.19. | 13:04

Klub će sačekati

Efes, Makabi, Fenerbahče, u navijačkim krugovima maštalo se i o Crvenoj zvezdi. Ali Miloš Teodosić je zatvorio tu knjigu i rešio da posle rastanka sa Los Anđeles Klipersima napravi pauzu do leta, tačnije Mundobasketa u Kini. Klub neće ni da traži, naredne nedelje će da igra za Srbiju protiv Estonije i Izraela u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a onda odmor i saniranje povreda do kraja sezone.

Teodosić se pojavio na okupljanju reprezentacije, a glavno pitanje na koje su svi očekivali odgovor bilo je vezano za njegovu budućnost.
"Ove dve utakmice ću odigrati sad za reprezentaciju. I to bi bilo to za ovu sezonu. Odlučio sam da ne igram nigde do kraja sezone. Da se odmorim. Da se kroz reprezentativno okupljanje u julu spremim za narednu sezonu. Da radim na sebi i spremim se za reprezentaciju, kasnije i za klub".

Izabrane vesti

Izneo je Teo očekivanja od ovog okupljanja reprezentacije?
"Meni uvek drago da dođem da igram za reprezentaciju. Uživam što sam ovde danas. Potrudiću se koliko god mogu da pomognem ekipi da ostvari barem jednu u naredne dve utakmice. To nam treba da bismo se plasirali na Svetsko prvenstvo".

Javnost svakako ima velika očekivanja.
"Navikao sam što se tiče pritiska. Ništa novo. Važno je samo da ostvarimo cilj u naredne dve utakmice".

Kako se fizički oseća Teo? Nije se baš naigrao u Klipersima ove sezone...
"Nije da sam najspremniji. Dobro, imam dovoljno snage i energije za ove dve utakmice. Nadam se da posao završimo u Estoniji, videćemo".

Pun Pionir protiv Izraela?
"Momci koji su izneli kvalifikacije zaslužuju da Pionir bude pun. Jako značajna utakmica za sve nas. Nadam se da će ljudi doći da podrže".

Planovi, šta dalje?
"Prvi put da sam dobio otkaz u nekoj ekipi, da ga nazovemo po naški. To je otkaz. Nije ti lako kad razmišljaš sa te strane. Aopet, to je nešto što sam iskreno priželjkivao. Nekako ove godine nije bilo to - to. Mučili su se i Klipersi sa mnom i ja sa njima. Nekako nisam priželjkivao da budem trejdovan negde gde mislim da ne bih igrao toliko. Sve u svemu sam zadovoljan situacijom. Ostali smo u super odnosima. Oni su draftovali mladog plejmejkera koji igra sjajno. Nikakvih problema nije bilo. Filozofija im je bila drugačija. Razumem to, tako se završilo".

Teo je pre nekoliko dana postao otac.
"Neka nova uloga na koju nisam navikao. Privikavam se polako. Nimalo ne spavam, ali sada ću se naspavati".

Mnogo je drugačije kada je Teodosić u reprezentaciji. Lakše se diše.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Miloš Teodosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara