The revenge of Bjelica! Neka zapamte Tibodo i Minesota šta su izgubili (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.11.18. | 08:05

Veče puno emocija za Nemanju Bjelicu i pobeda Kingsa

Svi koji iole poznaju Nemanju Bjelicu znaju da je u pitanju tih i miran momak, da ne voli mnogo da galami i ističe sebe. E, sinoć smo svi, a posebno košarkaši Minesote, njegovi saigrači u Sakramentu i krcati Golden 1 Centar videli kako je to kada Nemanja poludi!

Izabrane vesti

Veče nabijeno emocijama za srpskog asa i pobeda Kingsa koja je dodatno zasladila odlično izdanje nekadašnjeg košarkaša Vukova - 121:110! Neka Vulvsi, a posebno trener Tom Tibodo zapamte šta su letos izgubili. 

Cela utakmica spakovana je u minut i po transa u koji je Nemanja Bjelica upao kako bi osigurao pobedu svog tima! Tamo gde je prihvaćen kao domaći i gde ga niko nije stavio u drugi plan. Bilo je to na tek nešto više od tri i po minuta pre kraja treće četvrtine, pri vođstvu Kingsa rezultatom 80:77. Kada bi ova sekvenca mogla da dobije filmski naziv bilo bi to - The Revenge Of Bjelica! 

Dearon Foks je pokušao da reši akciju iz izgledne situacije - nije uspeo. Ali, Kosta Kufos je loptu odbio do Badija Hilda, koji je istu predao Bjelici i onda je usledila, kako bi naš kolega Edin Avdić voleo da kaže - trojka s parkinga! Tribine su slavile, ali Beli je osetio da je ovo tek početak. Posle dobre odbrane sledeća akcija ponovo je imala potpis srpskog krilnog centra. Uzeo je loptu pod svoje, pretrčao s njom ceo teren, namestio se gotovo s iste pozicije, samo sa suprotne strane, raspalio - eksplodirao! Bilo je i više nego očigledno koliko su ovi poeni značili Nemanji Bjelici i zašto ih je slavio toliko. Kao da je želeo da pokaže koliko ga je bolelo sve što je prošao u Minesoti i što nije dobio šansu koju očigledno zaslužuje. Sada su Vukovi imali šansu da vide šta propuštaju kada Bjelica igra redovno i dobije malo loptu za sebe. Bile su to, inače, Nemanjine jedina dva pogotka sa distance na utakmici. 

Ni to nije bio kraj Nemanjinog velikog zaleta, pošto je posle dve vezane trojke seriju završio sa dva laka poena iz neposredne blizine koša za 88:79 i definitivnu potvrdu da je Sakramento mnogo bliži trijumfu! Na kraju Bjelica je skupio 14 poena (6/13 iz igre, 2/6 za tri), osam skokova, dve blokade i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Na terenu je proveo 27 minuta.

Bogdan Bogdanović je ovaj meč odgledao s klupe, verovatno jer Dejv Jerger nije želeo da opterećuje svog šutera previše nakon oporavka od druge artroskopije u šest meseci. Najefikasniji igrač Kingsa bio je Vili Koli Stajn sa 25 poena, dok je Iman Šampert dopisao 17 poena. Badi Hild je imao 15 poena i 10 skokova, a Dearon Foks 16 poena i 10 asistencija. Kod Vukova strahovitu rolu imao je Karl Entoni Tauns s 39 poena i 19 skokova, a jedino je Derik Rouz uspeo da isprati njegov tempo. Imao je 21 poen, šest skokova i pet asistencija.  

NBA – REZULTATI

Orlando – Vašingtong 117:108
/Vučević 21 – Bil 27/

Filadelfija – Šarlot 133:132, pp
/Embid 42 – Voker 30/

Atlanta – Detroit 109:124
/Lin 19 – Dramond 23/

Majami – Indijana 102:110
/Olinik 20 – Oladipo 22/

Denver – Bruklin 110:112
/Jokić 37 – Rasel 23/

Juta – Boston 123:115
/Ingls 27 – Rozir 27/

Sakramento – Minesota 121:110
/Koli Stajn 25 – Tauns 39/

ISTOČNA KONFERENCIJA 

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Nemanja BjelicaSakramento KingsMinesota Timbervulvs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara