To je naše uvek bilo, neka bude opet

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.08.18. | 14:42

Juniori Srbije brane evropsku krunu protiv domaćina Letonije

Vreme je za finale. Juniorska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2000. godine i mlađi, igraće večeras protiv domaćina Letonije za zlato na Evropskom prvenstvu. Izabranici selektora Aleksandra Bućana su u Rigi u okviru polufinala sjajnom igrom, iako to konačni rezultat možda verodostojno ne pokazuje, deklasirali selekciju Francuske. Selekcija Letonije do borbe za tron došla je savladavši Rusiju u polufinalu.

Naši juniori tako imaju priliku da ponove uspeh vršnjaka koji su se popeli na krov Starog kontinenta prošle godine u Slovačkoj.

Izabrane vesti

Marko Pecarski je bio čovek odluke u duelu sa Francuzima. Mladi centar Srbije odigrao je još jednu vrhunsku partiju u dresu Orlića i potpuno urnisao klasiće iz zemlje Trikolora. Za nešto manje od 32 minuta supertalentovani košarkaš Partizana skupio je dabl-dabl sa 27 poena (10/15 iz igre) i 12 skokova, od čega tri ofanzivna! Bio je strah i trepet za Petliće i očitao im je lekciju koju dugo neće zaboraviti. Istakao se i talentovani Zvezdin novajlija u prvom timu Zoran Paunović sa 13 poena, dok su po 10 skupili Dalibor Ilić i Uroš Trifunović ubacili po 10 poena.

Trener Orlića Aleksandar Bućan zna šta može da očekuje od Letonaca.
"Čestitam igračima, bili su sjajni, verujem da će takvi biti i u borbi za zlatnu medalju. Očekuje nas u finalu puna dvorana i instruirano navijanje kao što je bilo i u polufinalu protiv Rusije. Letonci su atipična ekipa sa puno spoljnih igrača u petorci. Mogu da se uporede sa selekcijom Nemačke, sa kojom smo igrali u četvrtfinalu. Treba očekivati veliki suficit u skokovimam i nadam se da će igra naših visokih igrača biti dominantna i da ćemo ponovo pružiti maksimum", jasan je Aleksandar Bućan, trener srpskih juniora.

EVROPSKO PRVENSTVO U18 - FINALE

Nedelja

ZA 3. MESTO
17.30: (1,60) Rusija (14,5) Francuska (2,55)

FINALE
19.45: (3,05) Letonija (15,0) Srbija (1,45)

*** kvote su podložne promenama

Fotofiba.basketball


tagovi

juniorska košarkaška reprezentacija Srbijesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara