""
""

To je Srbija koju su svi čekali! Francuska Legija stranaca deklasirana u punoj Kombank areni

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.08.15. | 22:15

Srpski igrači u finišu susreta imali čak i 19 poena više i zasluženo slavili

Ako je košarkaška reprezentacija Srbije tražila pravi način da se revanšira Francuskoj za nedavni poraz u Nansiju, uradila je to na pravi način! Srpska publika silno se uželela kvalitetne reprezentativne košarke, a posle gotovo godinu dana odmora u zemlji koja je iznedrila brojne asove skoro 15.000 gledalaca u Kombank Areni imalo je priliku da pogleda duel najvećih evropskih zvezda! Na jednoj strani aktuelni prvak Starog kontinenta, na drugoj važeći vicešampion sveta. Drugi put u nešto manje od nedelju dana. Ali, za razliku od susreta u Nansiju, Orlovi Aleksandra Đorđevića ovog puta su se revanširali francuskoj legiji stranaca i bez većih problema slavili rezultatom 73:63 (20:19, 21:14, 11:12, 21:18). I to bez pomoći kapitena Miloša Teodosića, koji je bio u punoj opremi, ali je odigrao poslednjih devet sekundi susreta. 

Izabrane vesti

Nisu se kvalitetom igre proslavili ni jedni, ni drugi. Logično, s obzirom na to da oba tima i dalje razigravaju sve igrače, oprobavaju različite ofanzivne i defanzivne taktike, petorke... Ali, ljubitelji igre pod obručima nisu ostali uskraćeni za meč prepun naboja, igre visokog ritma, ali fantastičnih poteza, poput monstruoznih zakucavanja Marka Simonovića i Nemanje Nedovića, vrsnog poteza Nemaje Bjelice, kada je "slomio kolena" Žofriju Lovernju ili NBA magije u izvedbi Tonija Parkera. No, legendarni plejmejker San Antonija nije imao adekvatnu podršku Nikole Batuma i Borisa Diaoa, koji su bili "zaključani" od strane srpske odbrane. Tačnije, svi osim Nanda De Koloa i Evana Furnijea nisu imali prostor za manevar u srpskom reketu. 

Gotovo identično kao u susretu odigranom u Nansiju, srpski tim loše je otvorio meč, što je gostima dalo priliku da naprave solidnu rezervu poena već na startu. Veći deo prve deonice Trikolori su vodili glavnu reč, Orlovi su nešto više od četiri minuta bili bez koševa iz igre. Ali, već pomenuta majstorija nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde dobrano je razmrdala domaće redove. Zajedno sa Simonovićem "poleteli" su i Bjelica i Bogdan Bogdanović, koji su serijom 9:0 u samom finišu prvog kvartala napravili, ispostaviće se, ključnu seriju. Onu koja je donela potpuni preokret rezultat na semaforu, a posle kojeg Orlovi više nisu ustuknuli. A u finišu meča imali su čak i 19 poena suficita (69:50). Odbrana je igrala na vrhunskom nivou.

Imali su učenici Vensana Kolea nekoliko jakih naleta u kojima su pokušali da razbiju otpor Srbije i vrate stvari na dešavanja s početka utakmice. Ali, Đorđevićeva vojska imala je spreman odgovor i pravovremenim reakcijama, posebno defanzivnim, uspela je da neutrališe sve napadačke izvedbe Francuske.

Doduše, stručni štab će i dalje pune ruke posla imati kako bi "naštimovala" centarsku liniju, jer je evidentno da kvartet Raduljica - Milutinov - Kuzmić - Štimac i dalje nije na željenom nivou. To se posebno primetilo u slučaju Miroslava Raduljice, kojem sreća nije bila naklonjena, pa ga je šut izdao (3/8 iz igre), ali je problem uspeo da nadomesti ogromnom željom i energijom. Tako je, na kraju krajeva, bio i drugi strelac tima. 

Pored kapitena Teodosića odmor su dobili i Zoran Erceg, Dragan Milosavljević i Stefan Pot. Francuska je igrala gotovo u najjačem sastavu.

Najefikasniji igrač u srpskom timu bio je Bjelica sa 12 poena, Raduljica je dodao 10, a Nedović devet koševa. Na drugoj strani De Kolo je ubacio 10, Furnije devet, a Parker osam poena.

Košarkašku reprezentaciju Srbije sada čeka tradicionalni turnir "Trofej Beograda", na kojem će prvo odigrati utakmicu sa Kinom (subota), a zatim protiv Rusije ili Venecuele (nedelja). 

-----------------------------------------

SRBIJA - FRANCUSKA 73:63 (20:19, 21:14, 11:12, 21:18)

Dvorana: Kombank Arena 
Gledalaca: oko 16.180 
Sudije: Ilija Belošević, Saša Maričić, Uroš Obrknežević

SRBIJA: Teodosić, Simonović 6, Bogdanović 7, Bjelica 12, Marković 4, Kalinić 8, Kešelj 5, Raduljica 10, Štimac 2, Mitrović 4, Nedović 9, Dangubić 2, Kuzmić, Milutinov.

FRANCUSKA: Ertel, Batum 3, Dio 5, Lovernj 2, Kaudi, Parker 8, Furnije 9, Pjetrus 5, De Kolo 10, Diao 5, Ažinsa 2, Želabal 6, Gober, Džeti.

-----------------------------------------

BJELICINIH 100

Jedan od najboljih igrača u redovima Srbije, Nemanja Bjelica, je na startu prošlogodišnjeg šampionata sveta odigrao 100. utakmicu u dresu nacionalnog tima. Bio je to okršaj sa Iranom, a srpski univerzalac je od Košarkaškog saveza Srbije ovom prilikom dobio prigodne poklone.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Toni ParkerNemanja BjelicaMiloš Teodosićkošarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara