Tomić: Domaći igrači-strani igrači... I tako već godinu dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.19. | 21:38

"Stalno slušam istu priču"...

Nekoliko trenutaka po okončanju prve utakmice polufinala plej-of ABA lige na licu Milana Tomića sve je jasno bilo ispisano. Kao da je Zvezdinom strategu pao veliki kamen sa srca. I nema sumnje da jeste, jer prva utakmica u oavkvoj seriji ume da bude i presudna...
"Pa jeste, mnogo bitna pobeda. Mi smo imali veći pritisak. Partizan je došao da nas izneandi, dobro su odigrali. Svaka čast mojim momcima na preokretu. Treba dobiti ovakvu utakmicu, ipak je ovo polufinale", kazao je Tomić.  

On je upitan da prokomentariše činjenicu da su pored sjajnog Bilija Berona u finišu najveći teret izneli domaći košarkaši - Filip Čović, Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić.
"Domaći igrači - strani igrači; domaći igrači - strani igrači. I tako već godinu dana. Stalno slušam istu priču. Mi treba da govorimo o Crvenoj zvezdi. Svi mi radimo za Crvenu zvezdu. O tome treba da se priča. Morate da shvatite da nema odvajanja domaćih i stranih igrača. Svi radimo za zvezdu i mi smo jedan tim. Želimo da odemo u Evroligu. Crvena zvezda igra, a ne stranci i domaći igrači. Ovaj klub će uvek postojati, bilo sa domaćim ili stranim igračima", brecnuo se na kraju ovog kratkog izlaganja Tomić.

Izabrane vesti

Još jedan uzbudljiv okršaj...
Utakmica je bila kakvu smo očekivali, teška kao i svaki derbi. Još je bila prva utakmica, na našem terenu, bio je pritisak. Hteo bih da se zahvalim našim navijačima, bodrili su nas 40 minuta i bili šesti igrač. Gubili smo i 12 razlike, nisu prestajali da bodre ekipu. Bili su najbolji i jesu najbolji u Evropi. Utakmica je bila teža za nas, jer je Partizan bio rasterećen. Meč smo dobili smo u trećoj četvrtini, Regland je pokušao da odigra na početku, ali nije mogao. Čestitam mu. Tada se Partizan odvojio. Još dva igača su igrala sa povredom, to je Čović, koji je odigrao 17 minuta sa velikim bolom u ramenu i bio jedan od ključnih igrača. Najteža i najvažnija utakmica. Spremamo seza sledeću subotu".

Odlična partija i Dobrića, Davidovca...
„Rivers je odigrao dobro, Beron, Odžo... Svi radimo za Zvezdu. Dobrić je odigrao dobro. I Simanić je igrao, i on je bio poveđen".

Regland? Da li će biti spreman za sledeću subotu?
"Ne mogu da vam kažem. Sutra ćemo više znati".

Ima vremna za regeneraciju?
"Jaka utakmica, male povredice, više nam odgovara što ima vremena da se odmori", poručio je Tomić.

Foto: MN Press


tagovi

Milan TomićJadranska ligaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara