Tomić: Imam poverenje u svih 15 igrača, birao sam ih letos

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.01.19. | 22:19

Trener Crvene zvezde govorio i o povredama igrača

Crvena zvezda je i 2019. godinu počela s pobedom.

Nije bilo lako protiv Limoža koji je prišao u poslednjoj deonici na dva poena zaostatka, ali je Zvezda uspela da se odvoji i da dođe do veoma važnog trijumfa na startu TOP 16 faze.

Izabrane vesti

Posle utakmice svoje utiske izneo je trener crveno-belih Milan Tomić.
"Očekivao sam ovakvu utakmicu. Moja želja pre žreba je bila da igramo prvu utakmicu u gostima. Drugačija je vrsta utakmica u TOP 16 fazi. Kada igrate prvi meč kod kuće, pritisak je na vama, morate da pobedite. A kada izgubite u gostima ništa se ne događa. Moram da kažem da je moj tim igrao izvrsno, zbog derbija s Budućnosti gde smo potrošili mnogo energije. Nisu sigurno legli u ponoć, što je i prirodno, ljudi su, morali su da proslave. Energiju su nam doneli igrači sa klupe. Zato sam i rekao da je Zvezda tim i samo tako možemo nešto da uradimo u ovoj grupi".

Koliko je lakše igrati Evrokup jer nema problema u ABA ligi?
"Niko nije dobio ništa u životu. Mi smo s Olimpijakosom imali 25 pobeda zaredom i ništa nismo osvojili. ABA se nije završila, mi ne jurimo rekorde i nema opuštanja. Ovaj tim nema iskustva da bi se opustio".

O Marku Kešelju, Filipu Čoviću, Boriši Simaniću?
"Nije samo Marko, imam poverenje u svih 15 igrača. Sve sam ih izabrao letos, to su moji igrači. Kada imaš 15 igrača svi moraju da budu spremni da pomognu. Marko je pomogao, Boriša igra odlično, i Filip posle povrede i bio je prehlađen, a odigrao je odlično. To su moji igrači i ja ću da ih podržavam".

Šta se događa sa Mohamedom Fajeom?
"On ima problema sa skočnim zglobom. Mogao je da igra danas, ali je odradio samo jedan trening. Pa nisam kao trener hteo da ga stavim u igru. Biće u sastavu protiv Krke".

Zašto Ognjen Dobrić ne igra?
"Zato što je bio bolestan poslednja tri dana. Imao je temperaturu. Imao je jedan trening. Stavljam igrače koji imaju minimum tri treninga da bi bili u timu".

Šta je sa Aleksom Radanovim?
"Radanov je imao problema sa leđima, pa sa zglobom. Nije trenirao".

Foto: MN Press


tagovi

Milan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara