Tomić: Ovo je Zvezdin roster! I sto posto sam zadovoljan pojačanjima

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.08.18. | 13:50

"Janković? Ne znam, ne vidim ga... Da li je ovde Stefan Janković? Mislim da je o tome najbolje da popričate sa Zvezdinom upravom"

Crvena zvezda je imala danas otvoreni trening u dvorani Pionir, a Milan Tomić polako može, zajedno sa ekipom, da se privikava na rad u dvorani u kojoj će crveno-beli igrati najveći broj mečeva ove sezone.

Tomić je istakao da su igrači koji su se pojavili na treningu danas igrači na koje računa i tako najavio da više pojačanja neće biti. Takođe, nije želeo da komentariše situaciju oko Stefana Jankovića i jasno je da ga u dresu Crvene zvezde nećemo gledati naredne sezone.
"Stvarno sam zadovoljan kako rade moji igrači. Radili su punim intenzitetom, i stariji i mlađi. Zasad sve prolazi u najboljem redu".

Izabrane vesti

Navikavanje na Beograd posle dugog perioda u Atini? Tomić će prvi put od početka karijere raditi kao prvi trener.
"Nema šta. Ja svako leto dolazim u Beograd, rođen sam ovde, nema tu privikavanja. Sve je to u redu".

Ekipa je nova u poređenju sa prošlom sezonom.
"Daekipa je nova. Osim Davidovca, Lazića i Dobrića, tu je dosta novih, mladih igrača. Treba raditi i biti strpljiv sa njima. Svi su oni talentovani. I Simanić i Radanov i Nenadić. To su igrači koji će dobiti šansu ove sezone i igrati u Zvezdi".

Da li ste zadovoljni prelaznim rokom? Da li je to ono što ste zamislili?
"Sto posto... Sto posto sam zadovoljan. Ovo je Zvezdin roster".

Jadranska liga će biti vrlo jaka u najavi. Kakve su Zvezdine ambicije?
"Zvezda je veliki klub i ne može da bude u ligi samo da bi pravila mlade igrače i slično. I ove godine treba da radimo, da napravimo dobru hemiju, da vidimo dokle ćemo doći. Budućnost se pojačala, kao i Cedevita. Tu smo i mi, pa ćemo videti".

Zvezda je ovoga leta dobila šest stranaca. Kako ste birali strance, Berona, Perperoglua...?
"Perperoglu je igrač kome sam bio pomoćni trener u Olimpijakosu. Njega znam. Osvojio je mnogo u svojoj karijeri i bilo mi je veoma lako da se odlučim za njega. Barona pratim već tri godine, dok je igrao u Mursiji, tako da znam i njega. I to je bilo lako. Faje i Regland - zadovoljan sam što su potpisali i kako rade na terenu. Morate da znate da je  atmosfera u Zvezdi jako dobra u ovom momentu. Ove godine hoću da tim bude zajedno, da budemo porodica. Da pokažemo navijačima da ćemo se boriti na terenu i da ćemo ginuti za svaku loptu. Ali to neće biti dovoljno, mora da se igra košarka. Ali počinjemo od toga, pa posle toga taktika, kvalitet".

Kakva je situacija sa Stefanom Jankovićem? Na to pitanje Tomić nije želeo da da konkretan odgovor, ali je suštinski sve rekao. Zvezda neće računati na njega naredne sezone.
"Janković? Ne znam, ne vidim ga... Da li je ovde Stefan Janković? Mislim da je o tome najbolje da popričate sa Zvezdinom upravom ".

Da li je završen prelazni rok?
"Pa ja sam baš pre pet minuta objasnio da je roster Zvezde to što vidite ovde (igrači koji su pod ugovorom i koji su trenirali, prim. aut.). I Davidovac koji je povređen koji nije tu".

Na treningu su se pojavili: Bili Beron, Filip Čović, Ognjen Dobrić, Mohamed Faje, Marko Kešelj, Branko Lazić, Nemanja Nenadić, Majkl Odžo, Stratos Perperoglu, Aleksa Radanov, Džo Regland, Boriša Simanić i Majk Cirbes. Uz Dejana Davidovca koji je trenutno povređen.

Prvi pripremni meč Zvezda igra 29. avgusta protiv Merlins Krailshajma, a sezonu će početi na samom kraju septembra utakmicom protiv Cibone u ABA ligi.

Foto: Star Sport

 


tagovi

Milan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara