Tomić: U Evropi ovo neće proći, a ni ABA liga nije kao prošle godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.09.18. | 22:41

„Nije naša igra da se zasniva na 30 šuteva za tri poena. Mora uvek da bude balans u igri, ne više trojki, nego dvojki. Olimpija je rizikovala naš šut, mi smo imali solidan procenat“

Crvena zvezda je izborila plasman u polufinale ABA Superkupa posle pobede 86:60. Bilo je tu i dobrih i manje dobrih stvari za crveno-bele, a Milan Tomić je posle utakmice istakao da nije nikako zadovoljan sa početnih 10 minuta.

I na to je skrenuo pažnju...
To je jedna od mojih primedbi igračima. Ne možemo da krenemo utakmicu i da primimo 28 poena. Neodgovnorno. Olimpija je dobra ekipa, ali ne smemo da dozvolimo da primimo ovoliki broj poena u tako kratkom vremenskom periodu“, rekao je Tomić.

Izabrane vesti

I nastavio je da priča o odbrani u prvom poluvremenu.
Ja vam kažem ono što sam njima rekao u svlačionici - morate da igrate agresivno, da pravite faulove. Morate da budete jaki i odgovorni, da pravite faulove kad treba, ne kada ste na dva metra od igrača. Tada to nema istu težinu“.

Tomić smatra da Zvezda mora da igra dosta bolje tokom sezone u odnosu na ovaj meč.
Nisam zadovoljan sa ovom utakmicom. Rezultat izgleda drugačije, ali Zvezda mora da podigne nivo svoje igre od prvog, do polsednjeg minuta. U Evropi neće proći ovo, a ni ABA liga nije kao prošle godine. Nemam nikakvih zamerki ni za Simanića. On je odigrao dobru utakmicu, ja vam garantujem da će biti dobar igrač i da će biti jedan od boljih četvorki u Zvezdi. Ni Radanov nije iskusan igrač. Dosta je igrača kojima treba moja i pomoć celog tima. Mi ćemo se potruditi da budemo mnogo bolji. Napadački smo odigrali mnogo bolji u tranziciji, čitali smo bolje odbranu i radili dosta dobrih stvari. Nijedna utakmica se ne dobija u prvih deset minuta, to sam rekao i momcima. Gledajte Budućnost juče. Ako vodite 15 razlike rano, to je u najvećim slučajevima tesna završnica“.

Cedevita u polufinalu?
Nećemo praviti skauting za Cedevitu, jer ćemo da gledamo deset minuta početka naše igre, tu možemo mnogo više da naučimo o tome šta treba da radimo dalje“.

U oči zapada Zvezdin konačni bilans šuteva iz igre (18/30 za dva, 12/30 za tri). Jednak broj pokušaja za dva i tri poena...
Odbrana Olimpije davala je dosta prostora za otvorene šuteve. Pomagali su dosta na piku. Ako je otvoren šut, taj šut mora da se uzme. Košarka je igra - šta ti da protivnik, to se uzme. Nije naša igra da se zasniva na 30 šuteva za tri poena. Mora uvek da bude balans u igri, ne više trojki, nego dvojki. Olimpija je rizikovala naš šut, mi smo imali solidan procenat“, rekao je Tomić.


tagovi

Milan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara