Tomić upozorava pred Mornar: Moramo da uspostavimo kontrolu od prvog minuta

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.11.18. | 15:42

Zvezdin trener kaže da ekipa mora da pokaže reakciju nakon Monaka

Dejana Davidovca i Alekse Radanova verovatno neće biti u rosteru, ali Crvena zvezda spremno čeka dolazak Mornara (subota, 19.00) u dvoranu Aleksandar Nikolić posle loše igre protiv Mornara.

Izabrane vesti

Moraju crveno-beli da budu na oprezu, jer bi još jedan neuspeh mogao da unese određeni nemir u tim, posebno nakon loše igre u Evrokupu, u porazu od Monaka. 
"Treba da se reaguje posle Monaka. Bio je to prvi poraz kod kuće. Mi smo i rekli na početku sezone, biće i uspona i padova. U ovom trenutku ne mogu da kažem da je to pad, to je samo jedna loše odigrana utakmica. Mada, sad će neko da kaže da je i protiv Ulma bilo loše, ali mi smo psole toga odigrali bolje protiv Olimpije", rekao je Tomić.

Zvezdin strateg napominje da je bitno da ekipa uspostavi kontrolu igre od prvog minuta, pošto Mornar u Beograd stiže osokoljen posle trijumfa nad Torinom u Evrokupu. 
"Na nama je da dobrom, čvrstom, kontrolisanom igrom dođemo do bodova. Potrebno je da smanjimo broj grešaka, u Evrokupi ih imamo 17 po meču. I naravno, da iskontrolišemo njihovu brzu igru i veliki broj pokušaja za tri poena", zaključuje Tomić.

Mladi centar Dušan Ristić takođe ističe da je potrebno da ekipa pokaže pozitivnu reakciju i da je izvukla pouke iz meča protiv Monaka. 
„Dolazi nam kvalitetna ekipa, u dobroj atmosferi nakon vredne pobede u Evrokupu koju su zabeležili u Baru protiv Torina. Igraju vrlo brzu košarku sa puno šuteva, šutiraju iz svih pozicija, i mogu da budu jako opasni, ako nametnu svoj stil igre. Zato moramo od starta da odigramo dobru odbranu, da pritiskom nametnemo svoj ritam, kontrolišemo utakmicu, i onda imamo dobre uslove da dođemo do vredne pobede. Ona nam donosi dosta toga, pred put u Andoru".

Foto: Star Sport


tagovi

Milan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara