Trej Tompkins (Star Sport)
Trej Tompkins (Star Sport)

Tompkins nespreman da odmah zaigra za Zvezdu: Koleno ugrožava potpis

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 14:54

Iskusni Amerikanac ne bi mogao da bude na raspolaganju Janisu Sferopulosu pre marta

Kao grom iz vedra neba, pre dva dana odjeknula je vest da Crvena zvezda pregovara o saradnji sa iskusnim američkim krilnim centrom Trejom Tompkinsom. Međutim, kako je nekadašnji član Real Madrida poslednji takmičarski meč odigrao aprila 2023. godine, bilo je jasno da bi lekarski pregledi, odnosno njihovi rezultati mogli da predstavljaju smetnju ka potpisivanju ugovora.

Da je upravo to slučaj, prvi je objavio Sportklub koji tvrdi da postoji problem sa kolenom zbog kojeg trener Janis Sferopulos ne bi odmah mogao da računa na 33-godišnjaka koji je poslednji angažman imao u Zenitu iz Sankt Peterburga. Dakle, potpisivanje ugovora je neizvesno zbog procene da će Tompkins nazad na teren moći tek u martu.

Izabrane vesti

To je scenario koji nikako ne odgovara crveno-belima imajući u vidu da je poslednji rok za registraciju igrača koji dolaze iz drugih liga sedmi februar. Pritom, Tompkins ne bi imao pravo nastupa ni na Kupu Radivoja Koraća, niti na dolazećim evroligaškim utakmicama - protiv Žalgirisa u Beogradu i protiv Bajerna u Minhenu.

Tompkins je evropsku sagu počeo 2014. godine u Nižnjem iz Novgoroda u kojem je nastupao godinu dana, a nakon zapaženih partija u timu u kojem su još igrali Tejlor Ročesti, Tarens Kinzi i Artjom Parahovski, potpisao je za Real Madrid i u Kraljevskom klubu proveo period od 2015. do 2022. godine.

Kao član Blankosa postao je prvak Evrope 2018. godine u Beogradu, a upravo mu je ta sezona bila najupečatljivija u karijeri. Tada je prosečno beležio 10,9 poena i 5,1 skok po utakmici.


tagovi

KK Crvena zvezdaTrej TomkinsTrej Tompkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara