Milanko Topić
Milanko Topić

Topić: Ovo ništa ne znači

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.05.18. | 20:44

Trener crveno-belih spušta loptu posle debitantskog trijumfa na klupi u večitim derbijima

Trener Crvene zvezde Milenko Topić zadovoljan je nakon što je njegova ekipa povela sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa.
"Raduje me način na koji smo došli do pobede, timski, uz podređenost kolektivu. Tome smo težili, da dođemo do ove igre, a ista nas je krasila i ranije tokom sezone. Svi su dali veliki doprinos danas, čestitam igračima, možda je razlika prevelika, ali momci su zaslužili to zbog zalaganja i dobre igre. Izgubili smo sedam ili osam lopti, Partizan nas je stisao, ali smo uspeli da se sredimo, iskontrolišemo situaciju i na kraju smo sveli broj izgubljenih lopti na minimum. Ovo ništa ne znači, ovo je samo prva utakmica, u sredu moramo da igramo još bolje", napominje Topić

Koliko je teško bilo vratiti ekipu u pravi ritam posle ABA i velikog pada?
"Psihički smo bili potonuli, očekivali smo da uzmemo titulu, to se nije desilo i kod svih je nastao košmar. Usledila je Superliga, neatraktivni protivnici i tu se stvorio taj lošiji pristup i svi su mislili da ćemo lako dobiti ako igramo s 50 odsto ili manje snage. Dobro je da smo konačno uspeli da pokažemo šta nam znači KLS i igranje polufinala protiv Partizana. To nam je preostalo, za titulu se borimo. Bili smo poznati po oscilacijama, vodimo po 15 razlike, pa gubimo... Ali, ova utakmica pokazuje bolje dane, smer kojim treba da se krećemo. Protiv Partizana i u eventualnom finalu oscilacije moramo da svedemo na minimum. Pričali smo i da moramo da smanjimo solističke partije na minimum, da je bitan tim." 

Izabrane vesti

Da li je prednost samo u pobedi, ili psihičkoj snazi ekipe?
"Ne rešava ova pobeda ništa. Biće reakcije od strane Partizana i to je to. Mi želimo da igramo ovako i u sredu, da odgovorimo na njihovu reakciju. Oni će tražiti mogućnost da odu u finale, da  dobiju naredne dve utakmice, ali ako uđemo ovako i u sledeću utakmicu verujem u pobedu."

Lesor? Deluje da je izgubljen za sada?
"Želi, trudi se, zna da od njega očekujemo neke poteze, segmente u igri, ali u lošoj je formi. Pokušavamo da ga dignemo, ali da - u lošoj je formi. Sada je druga petica u rotaciji, ali bitan je igrač. Moramo da budemo pažljivi. Ne znam da li je i koliko ranije igrao ovakve utakmice, derbije, finala... Nadam se da će se vratiti na vreme kada je bio prvi centar." 

Trenerski posao i prva pobeda u derbiju - koliko znači?
"Ne razmišljam o tome i samo gledam timski uspeh. Zaista je tako. Nisam ni svestan i sve zasluge pripadaju navijačima. Znači mi to što smo pobedili, ne gledam to na taj način", zaključio je Milenko Topić.

Foto: MN press


tagovi

Milenko Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara