Bredli Bil (©AFP)
Bredli Bil (©AFP)

Trgli se Ameri i ostavili Gaučose na 28 razlike

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 02:33

NBA zvezde slavile posle dva poraza

Porazi od Nigerije i Australije upalili su alarm u Sjedinjenim Američkim Državama uoči Olimpijskih igara, ali brzo su se trgli najveći favoriti za zlato u Tokiju i demonstrirali silu u duelu sa Argentinom.

Doduše, s Argentinom koja je prethodno takođe izgubila od istih rivala kao i zvezde NBA lige.

Izabrane vesti

Kako bilo, ova pobeda bitna je za samopouzdanje izabranika Grega Popovića jer je ostvarena ubedljivo - 108:80, uz dvocifrenu prednost od prve do poslednje četvrtine. Meč su otvorili odličnim procentom za šut (51%), koji im je doneo 33:19 u prvom deonici, posle čega je sve išlo lakše.

Po efikasnosti prednjačili su Kevin Durent i Bredli Bil sa po 17 poena. Zek Lavin je ubacio 15, Demijan Lilard 13, a Bem Adebajo 12 poena, uz pet asistencija i pet skokova za 19 minuta u igri. Na drugoj strani, veteran Luis Skola meč je završio sa 16 poena za 19 minuta, a dodao je pet skokova i dve asistencije. Nikolas Laprovitola je ubacio 13 poena, Fakundo Kampaco 12, Gabrijel Dek 10...

Za razliku od prethodne dve provere, Amerikanci su ovaj put bili bez Džejsona Tejtuma, koji je pauzirao zbog povrede kolena. Popović je od 15 igrača na raspolaganju imao samo osmoricu koje će voditi u Tokio, pošto će se ekipi tek posle velikog finala NBA lige priključiti Kris Midlton, Džru Holidej i Devin Buker.

Amerikanci će narednu proveru imati za tri dana ponovo protiv Australije, a onda pred put u Japan sastaće se i sa Španijom, takođe u Las Vegasu gde im je kamp i gde su igrali prethodne mečeve.

Na Olimpijskim igrama biće u grupi sa Iranom, Francuskom i Češkom, dok će Argentina igrati protiv Japana, Španije i Slovenije.


tagovi

košarkaška reprezentacija SADKevin DurantGreg Popović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara