Trinkijeri: Autsajderi smo! Veličković duga priča, za Brauna nema mesta

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.11.18. | 16:01

Trener Partizana konkretan pred put u Podgoricu govorio i o Zagorcu

Vreme je za put u Podgoricu. Seriju zahtevni mečeva Partizan nastavklja nedeljnim gostovanjem u dvorani „Morača“, gde je u četvrtak veče Budućnost pokazala koliko šuterski može da bude opasna (oborila rekord Evrolige po broju postignutih trojki, 21), ali trijumf nad Baskonijom joj je podigao samopouzdanje posle razočaravajučih partija s početka sezone.

S druge strane, crno-beli su dan ranij pretrpeli poraz od Zenita u Evrokupu, a saznanje da ih posle duela sa timom Aleksandra Džikića čekaju okršaji sa Valensijom i Crvenom zvezdom ukazuju na težinu zadatka. Svestan je toga i Andrea Trinkijeri.
Ovde je svaki dan derbi za vas. Ovo je drugi korak teške serije i ako vam kažem da smo autsajderi, neko bi rekao da ne verujem u svoju ekipu. Kad kažem „autsajderi“, mislim da u ove četiri utakmice nismo favoriti. Mada, verujem u tim. Imamo potencijal, svakog dana napredujemo, nešto naučimo, nećemo svakog dana biti bolji, ali ćemo biti bolji na kraju“, istiće italijanski stručnjak uoči preposlednjeg treninga ekipe pred put u glavni grad Crne Gore.

Izabrane vesti

Parni valjak će i sutra raditi u Beogradu, a u večeršnjim časovima preseliće se za Podgoricu, gde u nedelju od 19 sati igra duel osmog kola ABA lige.
Uverili smo se šta Budućnost može kod kuće. Videli smo atmosferu, iskusnu ekipa, pa mladu ekipu… O kvalitetu Amerikanaca nemam šta da kažem. To su sve vrhunski igrači, ali mislim da su dva ključna igrača Podgoričana Gordić i Ivanović. Mogu da dobiju utakmicu sa sedam asistencija i 25 poen, sigurno su prva meta naše odbrane“.

Prema rečima Trinkijerija, Novica Veličković će propustiti i ovo gostovanje, a njegov status je i dalje „duga priča“, dok za Amerikanca Entonija Bruanau ovom trenutku nema prostora“, a veliki znak pitanja stoji pored imena Rada Zagorca, koji je zbog povrede nosa početkom sedmice i operacije propustio duel u Rusiji.
Ne volimo lake stvari, mi želimo da komplikujemo. Komplikovali smo situaciju, jer se Zagorac povredio na treningu, a da li će li igrati nemam pojma. To ćemo najverovartnije znati u nedelju, ali sa ili bez Zagorca, ovo je ekipa. Borićemo se. U svakom slučaju, Zagorcu će biti potrebna maska, pa da je oseti, odradi trening s njom. Ne brinem za ono što ne mogu da kontrolišem, a ovo ne mogu da kontrolišem. Mogu samo da ohrabrim ekipu i verujem joj, a za sve ostalo… Imamo izuzetnu situaciju: igračinu koji je igrao za Budućnost i Partizan, i trener koji je trenirao Budućnost, a sad Partizan“, zaključio je Andrea Trinkijeri misleći na svog pomoćnika Vladu Šćepanovića.

FOTO: Star sport


tagovi

Andrea TrinkijeriRade ZagoracNovica VeličkovićEntoni Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara