Andrea Trinkijeri
Andrea Trinkijeri

Trinkijeri: Gagić mora da odraste

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.11.18. | 20:30

„Bili smo naivni i mekani, ali mogli smo ovo da dobijemo“, kaže trener Partizana

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Sankt Peterburga)

Trener Partizana Andrea Trinkijeri očekivano je nezadovljan porazom od Zenita (75:71) u sedmom kolu Evrokupa, mada vidi i pozitivne detalje. 
"Na ovom nivou nije dovoljno igrati 20 minuta. Bili smo naivni i mekani, ali vratili smo se. Uvek ima nešto dobro u ovoj ekipi, ali kada vodite četiri poena na poluvremenu, uz toliko izgubljenih lopti, bilo je jasno, po svim udžbenicima košarke, da će biti gusto. Mlada smo ekipa, individualno nismo bili dobri, ali timski smo pokazali neke kvalitete. Nismo odustali ni u jednom trenutku i moram da gledam ono što je pozitivno", rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare.

Izabrane vesti

Kormilar crno-belih žali zbog pada još u prvom poluvremenu.
"Trebalo je da bude plus 20 za nas na pauzi, a bilo je na kraju plus četiri, jer smo im dali da naprave deset skokova u napadu. Nemoguće je tako dobiti utakmicu. Falio nam je važan igrač (Zagorac). Njihova treća četvrtina je bila odlična, digli su se. Upozorio sam ekipu na to, ali nismo uspeli fizički da odgovorimo. Mogli smo lagano da izgubimo sa 20 razlike, ali našli smo volju i želju. Iskreno, na kraju mislim da je trebalo da dobijemo ovo. Bolje sada ovako da izgubimo, ali imamo mnogo prostora da budemo bolji", uverava Trinkijeri.

U čemu da budete bolji?
"Najveći problem je kada dođe gusto, mi tada ne igramo košarku. Počnemo da trčimo umesto da usporimo. Moramo da naučimo kako da postavimo telo. Koliko puta je Gegić bio u toj situaciji večeras. Ima 205 cm i još ne zna da koristi visinu i snagu."

Često ste pričali sa sudijama?
"Pitao sam ih gde ima u blizini dobar restoran. Dajte, nemojte to da me pitate..."

Da li će Zagorac biti spreman za Budućnost?
"Videćemo..."

Lendejl je dosta grešio, a Gagić je malo igrao?
"To pitajte Gagića, mora da odraste", zaključio je Andrea Trinkijeri.

Foto: MN press


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara