Trinkijeri: Imam samo jednu želju - da napunimo Pionir do vrha i napravimo 40 minuta pakla

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.11.18. | 18:57

Možda će mi biti potrebna čaša vina pre meča da se smirim pred debi u Pioniru. Biće to nešto posebno. Ja sam sentimentalan. Neke stvari nisu iste. Ovde trenirati nije isto kao negde drugde

Partizan se vraća u Pionir, a novi trener Andrea Trinkijeri prvi put će u tom svojstvu voditi ekipu u beogradskom hramu košarke. Uoči utakmice sa italijanskim Trentom u Evrokupu, trener crno-belih je istakao da je Jadranska lige prioritet, ali da očekuje „pakao“ na tribinama, a da na terenu ekipa pokaže veću odgovornost nego protiv Mege prošlog vikenda.
„U poslednjoj utakmici smo posle plus 17 dozvolili protivniku da se vrati. Trento je u prethodnom meču doživeo ubedljiv poraz, ali je i Partizan izgubio pre Mege. Očekujem veoma tešku utakmicu, imam mladu ekipu i ne bi želeo nikakvu euforiju. Jako važan meč za nas, jer je sve još otvoreno u grupu, samo da preživimo“, rekao je Trinkijeri novinarima uoči treninga u hali Pionir.

U utakmici prvog kola Evrokupa košarkaši Trenta su savladali Partizan sa 82:73, a ta razlika bi mogla i da odlučuje o konačnom plasmanu i spisku putnika za Top 16 fazu.
„Znam da smo izgubili sa devet razlike u Italiji, ali u ovom trenutku to nam nije prioritet. Prioritet je da se pojavimo na terenu, da igramo i da dobijem, barem i sa jednim poenom razlike. Posle, ako treba, bićemo spremni. Ali, korak po korak“.

Izabrane vesti

Italijanski stručnjak veruje da će protiv Trenta navijači odigrati veoma važnu ulogu.
„Imam samo jednu želju sutra - da napunimo Pionir do vrha. Ne zato što je moja prva utakmica ovde i osećam malo to, nego bih želeo da ova mlada ekipa ima podršku fanstatičnih navijača. Kako sam je osetio protiv Mege kad sam ušao na teren. To nikad u životu nisam osetio. Da sutra bude 40 minuta pakla“.

Trinkijeri ne misli da je za italijanskog predstavnika problem što je u seriji loših rezultata. Naprotiv.
„Ne igraju dobro, nemaju rezultat i zato su najopasniji protivnik. Uvek ista priča. Ne znaš šta mogu da igraju. Sad su doveli Krafta koji im je mnogo dao pre dve sezone, bio je pravi plejmejker, vođa na parketu. Ne znam da li će igrati. Ali, od nas zavisi“.

A onda je dao i malo „plastičnije“ objašnjenje situacije.
„Znate, imam decu i uvek im kažem nemoj, nemoj, nemoj tako, onda se okrenem i posle pet sekundi baš to urade. Zato moramo da budemo jako oprezni. Znam da neki put moramo da prođemo i kroz teške situacije“.

Da li imate tremu pred debitantski nastup u hali Pionir na novoj funkciji?
„Nemam pojma.. Možda će mi biti potrebna čaša vina pre meča da se smirim. Biće to nešto posebno. Ja sam sentimentalan. Neke stvari nisu iste. Ovde trenirati nije isto kao negde drugde“.

Možda i čaša vina posle utakmice?
„Onda i cela flaša (ha-ha)“.

Koliko ste stigli da uradite za ova dva dana?
„Ništa. Nikad nije dovoljno. Hteo bih i deset sati dnevno, ali ne može“.

Jedna od stvari koja je golim okom vidljiva i na treningu je veća energija kod igrača.
„Želim da sutra vidim to. Svi mi volimo zonu komfora. 


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara