Trinkijeri oduševljen Grobarima: Za ovu ekipu su tri vezane pobede svetski rekord

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.11.18. | 22:52

"Želim još ovakvih nezaboravnih noći", istakao trener Partizana posle pobede nad Trentom

Energija. Verovatno ključna reč kako bi se opisale dve vezane pobede Partizana pod komandnom palicom Andree Trinkijerija. Da je italijanski stručnjak ubrizgao inijekciju adrenalina crno-belima videlo se tokom subotnjeg gostovanja Megi u Sremskoj Mitrovici, a kad je dobio snažan vetar u leđa sa tribina Pionira i temperamentnim reakcijama kraj aut-linije za vreme utakmice protiv Trenta naterao domaćina na borbeni momenat - nekarakterističan za neke prethodne duele - postalo je jasno da će se Grobarima predstaviti u željenom svetlu. Pobedom.

Ruku na srce, ne većom od devet razlike (76:71), koliko su Italijani slavili na premijeri Evrokupa. Opet, dovoljnom da razgali oko 7.000 navijača na početku drugog kruga takmičenja u Grupi C.
"Izgleda loše, ali ima lep ukus", u  jednoj rečenici objasnio je Trinkijeri utisak posle prvenca u beogradskom hramu košarke.

Izabrane vesti

Jasno je, smetaju mu oscilacije.
"Ceo dosadašnji tok sezone smo mogli da vidimo u ovih 40 minuta. Najpre dobar tim na početku, pa nezrelu decu, pa opet grupu sposobnu da stekne dvocifrenu razliku, pa decu na kraju. Napredak tima nikad nije linearan. Nikad ne ide 1,2,3,4,5,6, nego korak napred, dva u stranu. Moraćemo da napredujemo, jer za to imamo prostor. Naročito kad je reč o koncentraciji".

S obzirom na ovacije Grobara pre i posle meča, pitali su novinari Trinkijerija o ambijentu u Pioniru.
"Svi su me na promociji pitali zašto. Pogledaj, okreni se, imaš odgovor. Zato! Sentimentalan sam tip, dotiču me ovakve stvari. Sinoć sam dobio poruku "spremi se za Pionir". Bilo je fantastično i nezaboravno. Želeo bih dosta ovakvih noći".

Potencirao je već pomenute oscilacije.
"Žulja me što smo uspeli publiku da uspavamo lošom koncetracijom. To je svetski rekord. Mogli smo da dobijemo 20 razlike, a mogli smo i da izgubimo. Idemo, kopamo dalje. Hajde da probamo da se krećemo napred. Mrzim sam sebe kad to kažem, ali ne može drugačije".

Šta je ključ u dve vezane pobede posle šest uzastopnih poraza?
"Ne, nisam Hari Poter. Prvo sam probao da napravim filozofiju rada i igre. Uspeo sam, ali ne do kraja. Pitao sam ekipu da igramo sa navijačima i za navijače. Da "zapalimo" publiku. Da ne mislimo puno. Kad mislimo, postajemo spori i predvidivi. Katastrofalni. Onda su momci zaboravili moje reći posle samo sedam primljenih poena u prvoj deonici. Nekad se lopta mora staviti ispod majice i čekati. Video sam u nekim situacijama da su igrači tvrdoglavi, želeli su da daju koš za sebe, ne za Paritzan".

Na čemu ćete najviše raditi?
"Na koncentracji i selekciji šuta".

Videli smo dosta taktičkih minijatura, u jednom trenutku nisku petorku, pa onda četiri visoka igrača?
"Na to smo dobili utakmicu. Bandža Si je bio faktor. Imamo Zagorca na beku, koji može da proigra, međutim, onda smo primili devet poena na isti način. Žao mi je zbog toga...".

Zenit je izgubio u Ankari, kakve su vam šanse za prolaz?
"Znam da je tako, ali me ne zanima, jer nemam pojma kako ćemo izgledati, pošto u subotu imamo Cibonu. Za ovu ekipu je svetski rekord da veže tri pobede", zaključio je Andrea Trinkijeri.

Foto: Star Sport


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara