Trinkijeri: Počeli smo kao pijani, a uvek smo u stanju da zabrljamo! Sa Novicom dogovor - kad bude spreman, vratiće se

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.11.18. | 21:29

Italijan pričao i o statusu Entonija Brauna, kao i o tome koliko su crno-beli daleko od Zvezde u ovom trenutku

Košarkaši Partizana pobedili su ubedljivo Cibonu u derbiju sedmog kola Jadranske lige, ali trener crno-belih Andrea Trinkijeri imao je dosta toga da zameri svojoj ekipi.
“Ako mi mislimo da igramo ovako protiv Budućnosti i Zvezde... Auuuuu… Mladi smo, ali moramo da naučimo da ne možemo ovako da otvorimo utakmicu. Počeli smo kao pijani. Malo je rano da u sedam popodne budemo pijani. Bilo je dobrih trenutaka, ali ako ovako mislimo protiv jačih ekipa, onda mi je žao navijača i igrača”, rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare u hali Pionir posle utakmice.

Kako ste zadovoljni atmosferom u hali?
“Mislio sam posle Trenta - to je to. Kad ono - još bolje. Lako je igrati sa energijom u ovakvoj hali. A mi smo uvek u stanju da zabrljamo. Ovo nije juniorski turnir, niti Next generation. Moramo brzo da shvatimo šta je ozbiljna, profesionalna košarka. Boleće nas glava. Moje igrače boli glava posle pet minuta kad shvate šta bi trebalo da rade. Dobili smo 20 razlike, ali to nije dosta, jer postoji način na koji ekipa mora da izađe na teren. Prvi zahtev je bio da kopamo, a sad moramo dalje, da igramo bolju košarku i u odbrani i u napadu”.

Izabrane vesti

Ovo vam je treća pobeda zaredom otkako ste stigli u Partizan.
“Nisam srećan, iskreno. Igračima jesam rekao bravo, ali moramo da budemo realni, jer ono što se dešava kod nas je predvidimo. Mene plaćaju da igrači budu bolji. Svaki dan”.

Da li je samo mladost igrača razlog oscilacija? I šta očekujete od naredne četiri naredne utakmice, među kojima je i derbi?
“Ti moraš da radiš svoj posao, ali moja ekipa ne zna šta će biti sutra. Oscilacije su normalne, mi ćemo ih imati tokom cele sezone. Zvezda je za moj pojam tek za 15 godina. Da sad igramo s boljim protivnikom morali bi da promenimo kompletnu koncentraciju. Mi smo na Balkanu, a ne na Bahamima. Nije bilo da su nas podavili, nego smo im davali loptu u naručje”.

Šta se dešava sa Entonijem Braunom?
“Sedeo je na klupi, odlukom trenera”.

A sa kapitenom Novicom Veličkovićem?
“Imamo dogovor. Rekao sam - probaj da se vratiš u najbolju fizičku formu, radi svaki dan, a kad budeš spreman, vratićeš se. On je imao dosta fizičkih problema. Nama je potreban jedan iskusan igrač, ali sam zadovoljan kako trenira i kako, kao kapiten, pomaže ekipi”.

I za kraj, kako ste zadovoljni unutrašnjom igrom?
“Vrlo slabo dodajemo loptu. Za mene je pas sve. Osnova. Bez njega ne možemo ništa. Onda igramo tenis. Imali smo barem 14 izgubljenih lopti na glupe pasove. Mladi igrači igraju više za sebe, nego za ekipu. Ali, ako objedinimo talenat i ekipu igraćemo bolje”, zaključio je Veličković.

Trener Cibone Ivan Velić rekao je da njegova ekipa nije izdržila pritisak i atmosferu sa tribina
“Imali smo dobrih perioda, ali smo imali i rupe, koje su nas koštale da budemo u igri do posledmnje minuta. Teško je igrati protiv Partizana 40 minuta, iz ovu agresivnost i ovu energiju sa tribina. Upozoravao sam tim na to. Dobro smo počeli, ali smo primili veliki broj poena posle toga i to nas koštalo poraza. Tad smo ušli u rotacije, izgubili lopte, uhvatio nas je kontraritam i to je to”.

Kakve su ambicije Cibone ove sezone?
“Stvorli smo tim bez velikih zvezda prvi put posle pet, šest sezona. Ambicije su da se konsolidujemo, jer je ovo prelazni period. Ambicija nam je da ostanemo u ligi, a naredne godine da pokušamo nešto više”.

Foto: MN Press


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara