Trinkijeri: Probudim se u pola noći i kažem - ajmo u Evroligu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.19. | 18:51

„Ja bih izuzetno voleo da imamo dva beogradska kluba koja igraju u finalu ABA lige, jer bi to značilo - Eurolegue back in the city!“, poručuje Italijan

Košarkaši Partizana spremni su za novi večiti derbi sa Crvenom zvezdom (nedelja 18.00, TV Arena Sport). Samo dve nedelje nakon osvajanja Kupa Radivoja Koraća, Parni valjak će pokušati ponovo da nadigra večitog rivala i stigne do vredne pobede.

Ukoliko slave u nedeljnom okršaju izabranici Andree Trinkijerija bi izvesno izbegli četvrto mesto, a samim tim i okršaj sa srpskim šampionom u polufinalu, a to je nešto što bi želeo italijanski strateg.
"Ja bih izuzetno voleo da imamo dva beogradska kluba koja igraju u finalu ABA lige, jer bi to značilo - Eurolegue back in the city! (Evroliga se vraća u grad). Ja sam sportista i to bih baš voleo, ali... Svi želimo, igrači, navijači, da se Partizan vrati u Evroligu i to bi bilo baš... U pola noći se probudim i kažem "ajmo u Evroligu". Ali, neki put je jako teško da se takve stvari dogode. Imamo velikog rivala, daleko najbolju ekipu u ABA ligi. Zato je Saša Đorđević zvao tri igrača Crvene zvezde, a samo jednog iz Partizana. I još su u međuvremenu doveli Kej Si Riversa. Apsolutni su favoriti", poručuje Trinkijeri.

Izabrane vesti

Večiti derbi na poseban način inspiriše stratega Parnog valjka.
"Za to se jede, za to se diše. Oni su TOP ekipa, ali zašto ja kažem dva srpska kluba u finalu? Jer, ovo rivalstvo zaista postoji samo ovde i možda na još dva-tri mesta u svetu. U Milanu, gde sam ja rođen, postoji veliko rivalstvo u fudbalu, a ovde imate fudbal, košarku, rukomet, vaterpolo, tenis, rukomet... Sve! Zbog toga je to nešto specijalno".

Pobeda bi donela dodatno samopouzdanje crno-belima.
"Ne volim priču na život ili smrt. Uvek ima još jedan dan, još jedna utakmica, još jedan trening. Bila nam je potrebna ova pauza, dobro smo radili, ali to ništa ne znači. Mnogo puta dobro radiš, a loše odigraš", zaključio je Trinkijeri.

Kada je u pitanju igrački kadar Partizana. Aleksej Nikolić večeras nije trenirao i neizvestan je za derbi, ali deluje da je Rade Zagorac u potpunosti spreman za orkšaj sa ekipom Milana Tomića.

Foto: Star Sport


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara