Trinkjeri o Hariju Poteru, košarkaškoj instituciji, deci koja grade koš i generalu koji ne ostavlja vojsku na cedilu

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.11.18. | 21:14

Italijanski trener govorio o utiscima posle debitantske pobede na klupi Partizana

Italijan Andrea Trinkjeri debitovao je pobedom na klupi Partizana i to protiv Mega Bemaksa koji nije imao poraz u dosadašnjem toku Jadranske lige, a posle meča u Sremskoj Mitrovici govorio je o tome gde su grešili njegovi igrači, šta ih čeka narednih dana i koliko će još morati svi zajedno da rade kako bi vratili Partizan na mapu.
“Imao sam drugu ideju pre ove utakmice, želeo sam da moju prvu utakmicu Partizan igra dobru košarku, a ono što smo danas igrali nije košarka. Meni je žao, ja sam to rekao i igračima. To je daleko od standarda koje moramo da imamo, ali imali smo seriju poraza, teško je igrati ovde. Mega je imala 5:0, igra specijalnu košarku, moraš da imaš koncentraciju i ideju kako sa njima”, rekao je Trinkjeri na konferenciji za novinare posle meča u Sremskoj Mitrovici.

Italijan je istakao da je ekipa mora mnogo bolje, a večeras je posebno problematičan bio skok.
“Ovo je zemlja košarke. Moramo da igramo košarku a ne nešto sličnio. To je samo početak, svaki put krene se jednim korakom,. Biulo je važno da okrenemo momenat, to smo uradili. Malo smo bili bolji u odbrani, ali bilo smo katastrofalni na skoku. Imam dvoje dece od deset I sedam godina, mislim da bi oni bolje gradili koš nego moji igrači, ali ja sam kriv. Nisam im dobro objasnio. Ali sutra ćemo ući u salu, baciti ključ I izaći kad budemo malo bolje gradili”.

Izabrane vesti

Trinkjeri je, doduše, i pohvalio određene stvari u igri - pre svega timski duh i borbu.
“Ja sam jako zahtevan, prema sebi prvo, a onda i prema igračima. Vanja je igrao kao kapiten, malo se opustio na kraju, na tome moramo da radimo. Svi su probali nešto da daju. Neki igrači još nisu svesni koliko je teško igrati ovde. To je tvrda liga, neki su se rastopili na prvom kontaktu. Ekipa ima dva MVP, Amara Gegića i Bandžu Sija. Gegić je okrenuo odbranu, ali je napravio pet glupih faulova jer nije naučen koliko može da bude važan za nas. A Bandža je pogodio ‘daggers’ kako kažu Amerikanci, nož u leđa kad treba da zatvoriš utakmicu”.

Poručio je trener Partizana navijačima da ne očekuju čuda preko noći.
“Znam da nisam Hari Poter… Osećam se jako odgovorno. Posle puno godina, tokom kojih je bilo teškoi biti navijač Partizana, sada imamo jak klub, još nemamo doduše ekipu. Ali, moraš od nečega da počneš. Nije delovao kao ozbiljan klub prethodnih godina,a neću da ulazim ko je kriv i da li je kriv za to. Samo znam ono što je spolja moglo da se vidi. I sada je moram da stavim Partizan nazad na mapu svaki dan”.

Kako ste zadovoljni dočekom koji su vam priredili navijači?
“Nisu oni takvi zbog mene već zbog ovog (pokazajući na značku partizana na reveru, prim. aut). To je nešto, to je institucija. I svi osećaju da će nešto da se desi… Ja ne znam da li će da se desi, ali ću dati sve od sebe da se desi”.

Govorio je i o spekulacijama pre duel sa Megom o tome da li će voditi ekipu.
“Nisam nikad upoznao dobrog generala koij stoji iza vojnika. Nije bilo nikakve logike da ja vodim ekipu, potpuno iracionalna odluka, ali osećao sam da moram da zašstitim ekipu, da joj pomognem. Samo sam zato išao. A isto bi vam rekao da sam izgubio meč”, dodao je Trinkjeri.

Foto: KK Partizan


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara