Andrea Trinkjeri u Bambergu
Andrea Trinkjeri u Bambergu

Trinkjerijeva cena 80.000 mesečno za ceo stručni štab

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.10.18. | 14:52

Partizan zvao na pregovore

Nikada to nije lak posao, posebno kad se potraga za trenerom obavlja usred sezone. Uprava Partizana ima nezahvalan zadatak posle odlaska Nenada Čanka. I ambiciozno je krenula na jednog od najboljih slobodnih trenera Evrope Andreu Trinkijerija. MOZZART Sport danas saznaje da velika želja crno-belih neće moći tek tako lako da se ostvari, pošto italijanski strateg srazmerno ugledu koji uživa ima i visoku cenu za srpske uslove.

MOZZART Sportu je naime potvrđeno da je Partizan stupio u kontakt sa Trinkijerijevim zastupnicima i da su oni pozvali crno-belu delegaciju na sastanak u Milanu. Načelno je dakle 50-godišnji stručnjak zainteresovan, ali to neće ići tako glatko, barem iz dva razloga.

Izabrane vesti

Prvi i osnovni je cena, pošto bi Trinkijeri sa sve svojim stručnim štabom koji bi doveo u Beograd koštao 80.000 evra mesečno. Podvlačimo dakle, to je cena sa kompletnim stručnim štabom, ne samo za Trinkijerija. I nije previsoka imajući u vidu njegov kvalitet, ali tek treba videti da li je u Partizanovom dometu.

Drugi problem je što je Trinkijeri interesantan i mnogim evroligaškima. Pre svih Himkiju, koji je u poodmaklim pregovorima sa Italijanom. Aktuelna je i Valensija, učesnik Evrokupa i Partizanov protivnik u grupi. A teren ispituje i Baskonija, dok bi svakako najveću prepreku Trinkijerijevom angažmanu u Beogradu bila smena Ćavija Paskvala u Panatinaikosu o kojoj se šuška poslednjih dana, mada ona nije izvesna. Platežna moć i snaga Panatinaikosa verovatno bi predstavljali nešto što crno-beli ne bi mogli da isprate.

Inače, ako bi Trinkijeri i došao u Beograd nije isključeno ni da bi se sa njim u Partizan vratio i Vlado Šćepanović, nekada bek crno-belih. Inače i veliki Trinkijerijev prijatelj, i dalje angažovan kao asistent u Bambergu u koji ga je ovaj i doveo. Trinkijeri i Šćepanović su prošlog meseca u Laktašima zajedno posmatrali Superkup Jadranske lige.

Nije dakle lako izvodljivo, ali teško da bi bilo koje drugo rešenje obradovalo Partizanove navijače kao dolazak Trinkijerija i Šćepanovića. Zašto da se ne pokuša?

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Andrea TrinkijeriVlada Šćepanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara