Deni Grin (AFP)
Deni Grin (AFP)

Trostruki NBA prvak posle skoro tri godine čekanja dobio šampionski prsten

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.04.22. | 15:14

Niz događaja doveli su do toga da se na uručenje priznanja čeka toliko dugo...

Deni Grin je dobio ono što je odavno zaslužio. Posle skoro tri godine čekanja, odnosno 1.030 dana otkad je sa Torontom osvojio šampionski prsten, jedan od samo četvorice igrača u NBA istoriji sa titulama u tri različita dresa (uz njega su to učinili Robert Hori, Džon Seli i Lebron Džejms) konačno ga je stavio na prst.

Za verovatno najduži period čekanja na prsten u istoriji Lige nisu krivi ni Grin, ni Toronto, iako su se od proleća 2019. godine videli sedam puta službeno.

Izabrane vesti

Da neće dobiti šampionski prsten u uobičajenom terminu (prvi meč kod kuće u postšampionskoj sezoni) bilo je jasno 6. jula 2019. kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa Lejkersima, pa su Reptorsi morali da čekaju Grinov prvi povratak u Kanadu.

01.30: (1,17) Toronto (20,0) Hjuston (5,50)

Trebalo je to da bude 24. marta 2020. Međutim, dve nedelje ranije prekunuta je Liga zbog pandemije koronavirusa, samim tim i odložen meč sa Lejkesima za neka bolja vremena. A onda su se pojavila tokom leta 2020. Videli su se Grin i Reptorsi 1. avgusta u "balonu" u Orlandu, ali uprava kanadske franšize nije želela da mu uruči prsten na meču u kome nema publike, pa je sve opet pomereno za sledeću sezonu. Grin se iz Orlanda ipak vratio kući sa prstenom, ali i dresu Lejkersa. Tačnije, postao je opet šampion NBA. I tada je morao da čeka nešto duže na dodelu jer je promenio sredinu, odnosno trejdovan je u Filadelfiju s kojom je došao u Los Anđeles u martu 2021. kada je i organizovana svečana ceremonija u njegovo ime. Ali i dalje je čekao na počasti Toronta s kojim se susreo dva puta kao gost u februaru te godine. Ponovo je pandemija umešala prste, naterala je Reptorse da Filu u oba meča u prošloj sezoni dočeka u Tampi. Znači, ni tad nije bilo ništa od svečanosti.

Kada se pojavio raspored za aktuelnu sezonu, Toronto je videvši da mu Siksersi stižu 28. decembra 2021. godine, nazvao Grina da se dogovore o svečanosti. Sve je bilo spremno, samo se čekala utakmica. Ipak, zbog sve većeg broja slučajeva kovida u Torontu, Reptorsi su morali da igraju utakmicu pred samo 50% kapaciteta, pa je Grin izrazio želju da ako je već čekao toliko dugo, mogao bi još kako bi dodela prstena bila pred punom halom.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

Konačno se i to desilo u četvrtak uveče. Bivši saigrači iz šampionskog tima Reptorsa, Fred Vanvlit i Paskal Sijakam su mu uručuili prsten.

"Baš onako kao što sam očekivao da će da bude. Samo nekoliko momaka iz tog tima je još u Reptorsima. Ali bilo je lepo videti ih opet, kada osetite ljubav sjajnih navijača u ovoj areni, vidite svoje ljude, prijatelje i porodicu sa kojom sam nekada bio", rekao je Grin koji je konačno kompletirao osvojene najcenjenije dragulje u NBA ligi - šampionske prstenove sa San Antonijom, Torontom i Lejkersima.



tagovi

Deni GrinToronto ReptorsFiladelfija SeventisiksersLos Anđeles Lejkers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara