U Banjaluci otvoreni tereni „MOZZART Arene“

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.10.18. | 13:30

Žarko Paspalj i Ratko Nikolić u karavanu kompanijske akcije „Sto terena za jednu“ igru otvorili rekonstruisano košarkaško i rukometno igralište

Nakon Doboja koji je u avgustu dobio renovirani teren „Ognjen Kuzmić“, društveno odgovorna akcija kompanije MOZZART „Sto terena za jednu igru“ nastavljena je u Banjaluci, gde su danas svečano otvoreni košarkaško i rukometno igralište.

Terene su otvorili legendarni košarkaš Žarko Paspalj i jedan od najboljih evropskih rukometaša Ratko Nikolić. Nakon presecanja vrpce prisutnima se najprije obratio Žarko Paspalj.
„Iako sam se rodio u Pljevljima, moji korijeni su ovdje, budući da Paspalji potuču iz ovog kraja zbog čega mi je posebno drago što će možda baš sa ovog terena poteći neki novi Paspalj. Puno mi je srce kad vas vidim u ovolikom broju jer to znači da ne treba da brinemo za budućnost košarke i rukometa.“

Izabrane vesti

Nakon Paspalja, na ukazanoj časti i pozivu da zajedno s njim otvori teren posvećen banjalučkim sportistima i sportistkinjama, Gradu Banjaluka i kompaniji Mozzart zahvalio je i jedan od najboljih pivota u Evropi i prvi kapiten reprezentacije Srbije u rukometu Ratko Nikolić.
„Otvaranje ovog terena me posebno raduje kao nekoga ko je igrao za RK Borac Banjaluka, jer znam koliko mladim ljudima u Republici Srpskoj znači sport i adekvatni uslovi za trening. Radujem se zajedno sa mladima koji će ovdje trenirati rukomet i košarku i želim im da u tome budu uspješni barem kao Paspalj i ja“, rekao je nekada najbolji rukometaš Srbije.

Prvi koji su na terenu testirali novu podlogu i novu opremu – koševe na profesionalnim konstrukcijama, kliritne table, zglobne obruče i golove, jesu košarkaši KK Rookie Banjaluka i rukometaši Škole rukometa BL Banjaluka, koji su odigrali revijalnu utkamicu.

U okviru programa organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki i izvođenju sedmeraca, a najuspješniji šuteri osvojili su vredne nagrade. Svečano otvaranje podržao je i Grad Banjaluka, a gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je poručio:
U parku 'Mladen Stojanović', jednom od najpopularnijih gradskih odredišta za sve brojniju armiju rekreativaca, do sada je nedostajalo sportskih terena, poput ovih koje nam je poklonio Mozzart. Obnova ovih terena je, na određen način, pogodak u metu jer će time biti podmirene sve izraženije potrebe rekreativaca, ali i aktivnih sportista, s obzirom na to da ovi tereni mogu služiti i za potrebe omladinskih pogona sportskih klubova".

Da je misija kompanije Mozzart upravo to da mladima obezbedi uslove da jednog dana na terenima širom sveta zaigraju i kao profesionalni sportisti, naglasio je i direktor sektora korporativnih komunikacija kompanije Mozzart Borjan Popović.
„Tražeći teren koji okuplja najviše mladih u Banjaluci, kako bismo ga rekonstruisali i uredili po profesionalnim standardima, dobili smo informaciju da kriterijume važnosti za zajednicu ispunjava teren u parku Mladen Stojanović, pa smo ga preuredili nezavisno od toga što je višenamjenski. Kompaniji Mozzart je razvoj i usmjeravanje mladih ka sportu imperativ i najbitnija smjernica, pa smo ovog puta još više zadovoljni jer će na ovom terenu, osim košarkaša, stasavati i rukometaši. Mozzart će nastaviti da izlazi u susret građanima Republike Srpske i Srbije, pa ovo nije posljednji teren obnovljen ove godine. Naprotiv, posle Banjaluke u planu su nam još tri igrališta u Republici Srpskoj i tridesetak i Srbiji“, najavio je Popović.

gallery


tagovi

Banja LukaMozzart100 terena za jednu igru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara